Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Witam
Od jakiegoś czasu mam swój kanał na youtubie z reklamami i zastanawiam się czemu moje RPM jest takie niskie.Czy ktoś jest mi w stanie pomóc znaleźć rozwiązanie na ten problem z góry dziękuję
Przychód z tysiąca wyświetleń (RPM) strony jest wyliczany przez podzielenie szacunkowych zarobków przez liczbę wyświetleń strony i pomnożenie wyniku przez 1000.
RPM strony = (szacunkowe zarobki / liczba wyświetleń stron) * 1000
Jeśli na przykład zarabiasz szacunkowo 0,15 USD na 25 wyświetleniach stron, RPM strony wyniesie (0,15 USD / 25) * 1000, czyli 6,00 USD.
te 0.10-0.15$ jak mówiłeś o zarobek przewidywany na 1000 wyświetleń , a czemu taki niski to mozliwe że powód taki ze mało opłacalny kraj oglądającego lub jakiś ze tak powiem inny ruch ( auto-surf ), ja dokładnie nie wiem