Sprawdź:
Może nie zainteresuje to zbyt wielu osób, bo mało tu prawdziwych kibiców polskich zespołów ale postanowiłem wstawić filmiki z WDŚ.
Szkoda, że nie było "przyjaciół" z Chorzowa (zamknięte sektory przyjezdnych) chociaż i tak pewnie by nie przyjechali.
[youtube]X717Tc_jG0s[/youtube]
[youtube]mFFfDcw2OxI[/youtube]
[youtube]jfEnrqkLgX4[/youtube]
Ciekawe momenty:
1/3 część filmiku:
- 2:25 - oprawa
2/3 część filmiku:
- 4:33 - 2 oprawa
3/3 część filmiku:
- 0:10 - piosenka zakazana przez policjanta Mariusza Deptę - powód chyba znany wszystkim po przesłuchaniu przyśpiewki
- 1:30 - radość z bramki
- 5:34 - nowa przyśpiewka
Canal + może żałować, że ten mecz nie był transmitowany na ich kanale, bo poziom kibicowski i bramka były na najwyższym poziomie.
Bramka Mariusza Magiery:
[youtube]MSYnhNoVZwY[/youtube]
Ciekawostki:
1. Mariusz Depta zakazał przyśpiewki obrażającej jego osobę i zagroził wszystkim będącym w Lubinie pozwaniem do sądu. Mimo wszystko została odśpiewana na derbach

2. Dziwne odgłosy (podobne do pierdzenia) to głośniki, które zostały zalane przez nawałnicę, która przeszła przed meczem.
3. Doping jest nierówny, bo z opóźnieniem dociera śpiew z trybun "pikników", czasami z "młyna" (zależy od miejsca w którym jest kamera).
P.S. Piszcie relacje, info o swoich klubach, bo ten dział powoli staje się działem Górnik Zabrze, a nie działem sport.