Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
posiada on win8 na dysku twardym, chciałbym zrobić format ale niestety nie wiem jakimi skrótami klawiszowymi uruchomić tą procedurę, a niestety infolinia asus w weekend nie pracuje
(09-08-2015 16:42)Majka napisał(a): Za pomocą płyty z systemem windows. Wkładasz płytę, uruchamia się menager, robisz formata i instalujesz system
ten akuratnie model nie ma cd-romu więc płyty nie włożę( z resztą nawet nie posiadam czegoś takiego jak płyta cd z windowsem...
windows ma na dysku twardym i jakimiś skrótami klawiszowymi uruchamia się procedurę reinstalki, minęły te czasy że windows miało się na płytce, teraz jest na dysku
w acer mam to np fn+f10
w asus niestety nie mam pojęcia i nie mogę nigdzie znaleźć potrzebnych mi informacji
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-08-2015 16:52 przez mikuss.)
Najpierw musisz sobie zgrać windowsa np na pendrive wejść w biosa i ustawić first boot device na usb . Potem musisz bootować instalkę z pendrive ,sformatować i zainstalować .
(09-08-2015 17:00)Gravity napisał(a): Najpierw musisz sobie zgrać windowsa np na pendrive wejść w biosa i ustawić first boot device na usb . Potem musisz bootować instalkę z pendrive ,sformatować i zainstalować .
nie muszę nic takiego robić gdyż windows mam wraz z laptopem od początku na ukrytej partycji
tak samo mam w acer - tam chcąc zrobić reinstalkę wyłączam laptop, uruchamiam i podczas uruchamiania daję fn+f10 i rusza mi instalka windows
w asus niestety nie wiem jakimi skrótami klawiszy tego dokonać, jeśli nikt nie pomoże to wytrzymam do jutra gdzie od 8 rano czynna jest już infolinia asus