Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Witam.
Mam trochę nie potrzebnego na tą chwile grosza.
I zastanawiam się na kupnem złotych sztabek z mennicy Polskiej o różnej gramaturze na początek po 1-5g.
1g-180zł jak na tą chwile. Większe sztabki są proporcjonalnie tańsze.
Co o tym myślicie?
(30-06-2015 19:14)ZidaneNS napisał(a): Witam.
Mam trochę nie potrzebnego na tą chwile grosza.
I zastanawiam się na kupnem złotych sztabek z mennicy Polskiej o różnej gramaturze na początek po 1-5g.
1g-180zł jak na tą chwile. Większe sztabki są proporcjonalnie tańsze.
Co o tym myślicie?
Sprawdź inwestowanie w BitGold, 5 miast i skarbców. Złoto wypłacane od razu przelew,przekaz itp. Firma sprawdzona i zarejestrowana, zaden hyip itp. Możesz poczytać o tym, osobiscie Polecam bardzo, tanio jak za 1 gram. A w przyszłosci nawet kartą ich mozna placic http://www.BitGold.com/r/EZrTUa
Inwestycja w złoto jest opłacalna, aczkolwiek długo terminowa. Zamiast sztabek, rozważ zakup monet bulionowych. Wartość kruszcu, plus wartość numizmatyczna.
Dzięki za odpowiedzi ale z bitgold raczej nie skorzystam wirtualne złoto to nie złoto.
Orientuje się ktoś jak często zmieniają się ceny w mennicy Polskiej? Notowania złota lecą troszkę w dół.
W 2008 kupiłem sztabki 10g wychodziło jakoś po 840 pln a w 2012 sprzedałem po 1400 ale weź pod uwage sytuacje prawie zaraz zaczął sie kryzys i fundusze-giełda poleciała, a teraz co by nie mówić sytuacja raczej zdąża ku dobremu. Teraz tylko biżuterie złotą kupuje żonie w lombardzie ona sie cieszy a kasa ulokowana . Ogólnie złoto to raczej lokata kapitału ale fakt dardzo dobra, i tak jak pisałeć w grę wchodzi tylko czyste złoto resztę potraktują ci jako przetopiony złom albo jak napisał @Obywatel numizmaty
Złoto pójdzie w góre. Wystarczy poczytać info, Niemcy i jeszcze kilka państw zwiększają swoje rezerwy w złocie. I to o konkretne ilości. W razie jakiegolwiek kryzysu, złoto w przeciwieństwie do waluty zachowa wartość.