Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Komputer vs. PS4

Autor Wiadomość
Komputer vs. PS4
Sprawdź:
Mam problem co wybrać. Aktualnie jestem posiadaczem PS4, z którego jestem bardzo zadowolony, jednak czas przesiąść się na coś lepszego i nowszego, aby móc w najnowsze produkcje popykać od czasu do czasu. Mój budżet to 2000 zł, dlatego chciałbym zapytać się Was czy warto zamiast PS4 kupić w tej cenie jakiegoś kompa, który byłby w miarę przyzwoity i chociaż rok mi posłużył bez konieczności wymiany podzespołów. Czy raczej z taką kwotą dać sobie spokój i zakupić PS?
RE: Komputer vs. PS4
Kupisz dobry komputer za 2 tyś ;p
Ktoś coś jeszcze pomoże, doradzi konkretniej?
Nie kupisz dobrego komputera za 2 tysiące... Żadna z dobrych gier, które wychodzą aktualnie czy wyjdą w najbliższym czasie Ci nie pójdzie.
Nie rozumiem... PS4 ma wystarczająco dobre parametry żeby odpalić najnowsze tytuły...
Można złożyć za mniej więcej 2500 który może pociągnąć nowe gry.Najlepiej poprosić na jakimś forum komputerowym żeby ci zrobili listę co masz kupić.
Kup konsole, wyjdzie taniej i starczy na co najmniej jeszcze 5 lat - nie będziesz musiał nic ulepszać. Do tego dużo gier, które wychodzą na konsole nie wychodzi na PC lub wychodzi z opóźnieniem...
Nie porównuje się już kompa vs konsoli. Ludzie powoli zaczynają wycofywać się z tych najczęściej doprowadzających do wojen dyskusji Big Grin Zaczynają rozumieć, że komputer to komputer a konsola to konsola.

Kupujesz konsole po to, by nie martwić się czy pójdzie Ci ta gra czy ta, kupujesz ją po to by mieć spokój z jej ulepszaniem, kupujesz grę, odpalasz i nic Ci się nie tnie, masz święty spokój co do tego. Konsola jest po prostu do gier i filmów - tyle.

Komp to wiadomka, jeśli chcesz mieć maksymalne osiągi w grze musisz go często ulepszać bo gry mają ciągle większe wymagania. Najczęściej w tego typu dyskusjach chodzi o grafikę a obecnie nie ma żadnej zauważalnej różnicy w grach na pc i ps4 - taka prawda, mając ps4 siedzisz daleko od tv a przy kompie blisko i to się wobec mnie wyrównuje.

Po prostu jeśli wolisz grać i ulepszać kompa to kup kompa ale za 2k kombajnu nie złożysz, ps4 to konsola dla ludzi nielubiących ulepszać swój sprzęt i lubiących grać po prostu w spokoju.
PS4 za 1500 już kupisz, komputer żeby dorównał conajmniej kilka tysięcy (4-6k na pewno), pozatym klimat konsolowy ahh, chyba ze wolisz kompa ale to i tak mysz z klawiatura mozesz podlaczyc do konsoli, gry w lombardach sa bardzo tanie, ponizej 200zł kupisz najlepsze tytuly ala GTA 5, a takie assasins creed black flag juz kolo 100zl infamousa za 80zl itp
Jestem już przyzwyczajony do konsoli, bo dawno nie miałem kompa pod gry żadnego. Tak jak pisałem cały czas cisnąłem na PS3, ale teraz od czasu do czasu chętnie popykałbym także w CS:GO.
Odpowiedz