Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Odpowiedz 
Dziennik Barta- inwestycje w opcje

Autor Wiadomość
Wink Dziennik Barta- inwestycje w opcje
Sprawdź:
Witam,

Jako że od niedawna rozpocząłem swoja przygodę z opcjami binarnymi u brokera OptionTrade zapraszam wszystkich do śledzenia moich poczynań na dzienniku Wink

Na razie powiem szczerze, że jestem zachwycony brokerem i właściwie poza powolnym ładowaniem, to żadnych uwag mieć nie mogę. Także zachęcam do komentowania, wypowiadania się- może dzięki temu wszyscy się nauczymy czegoś nowego Big Grin

Dziś miałem wątpliwości czy zainwestować. Z reguł gdy mam zły dzień z rana, to odpuszczałem sobie. Załączyłem MT4 i obserwowałem AUD/USD, sprawdziłem jeszcze raz zasady strategii Binary Extreme i po kilku sekundach namysłu postanowiłem wejść….
Sygnał nie zawiódł i trend zmienił się momentalnie!

Dlatego sądzę, że warto śledzić MT4- nawet gdy nic nie wpadnie, to jest okazja by przetestować wskaźniki lub strategię. Dziś akurat było szczęście, bo strategia różnie działa, więc następnym razem skorzystam z innej (oczywiście po przeprowadzeniu testów na MT4)

Dzisiejszy bilans z inwestycji:
+45 zł

[Obrazek: screen_SHU.jpg]

[Obrazek: screen_SHU_2.jpg]

bart07, dumny członek http://zarabiam.com od Sep 2014.
Glosy: Maersk (+1), MaLiN (+1)
RE: Dziennik Barta- inwestycje w opcje
Powodzenia i wysokich zarobków .Też zamierzam wejść w opcje ,ale muszę najpierw uzbierać kapitał.

Nimdok, dumny członek http://zarabiam.com od Nov 2014.
Powodzenia i wysokich zarobków życzę
PowodzeniaSmile.
Od dawna interesujesz się opcjami?
Gratuluje, będę zaglądał. Tylko zmień hosting zdjęć na jakiś inny Rolleyes

[Obrazek: giphy.gif]
Polecam od siebie imgur Wink.
Dzięki chłopakiWink

Od razu jakoś człowiek ma większą ochotę dzielić się swoimi wynikami!

(12-12-2014 12:14)MLN napisał(a):  Gratuluje, będę zaglądał. Tylko zmień hosting zdjęć na jakiś inny Rolleyes

MLN, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko, że ściągnąłem od Ciebie hosting?Jerk2

(11-12-2014 17:37)matchless napisał(a):  PowodzeniaSmile.
Od dawna interesujesz się opcjami?

Właściwie od parunastu tygodni, także jeszcze dużo pracy przede mną, do zdobycia doświadczenia i jakieś konkretnej wiedzy.

Dlatego tu zaglądam, by inspirować się dziennikami lepszych traderów Wink

Siema,

Śmiało mogę powiedzieć, że pierwsze 30zł straciłem przez nieuwagę. Było widać po wykresie EUR/AUD, że nastąpi spadek ceny. I taką opcje wybrałem. Niestety kilka sekund za późno. Zostało mi z tego co pamiętam ok. 40 sekund do zamknięcia, lecz cena zaczęła iść mocno w górę i 30zł stracone. Powinienem wejść wtedy w opcję 180 sekund.... Przynajmniej jest nauczka na przyszłość.

Na szczęście nie próbowałem się odegrać na siłę, tylko czekałem na odpowiedni moment, by nie być za bardzo stratny i się udało. Na AUD/USD pojawił się sygnał, dzięki czemu wszedłem parę sekund przed zamknięciem świecy i i dzisiejsza strata zmalała do 7,5zł.

[Obrazek: screen_SHU_4.jpg]

Pod względem finansowym nie jest w ogóle zadowolony, lecz cieszę się, że cały czas zdobywam doświadczenie, kosztem zaledwie kliku złotych Wink

Dzisiejszy bilans z inwestycji:

-7,5 zł
[Obrazek: screen_SHU_3.jpg]

Początkujący trader musi zaliczyć jakieś porażki, dlatego dobrze że i tak grasz małymi stawkami, a nie stawiasz wszystko na jedną kartę Smile

[Obrazek: giphy.gif]
Glosy: bart07 (+1)
Witajcie,

Po kilku nieudanych dniach dziś przejdę do testowania nowej strategii z forum. Zasady strategii są banalne i polecam je przeczytać w tym miejscu. Sygnałów jest dość dużo, dlatego trzeba odpowiednio jest filtrować i odpuścić po zamknięciu świecy. W przypadku tej strategii wchodzimy tylko i wyłącznie przed zamknięciem świecy!!!

[Obrazek: screen_SHU_2.jpg]

Przyznam szczerze, że w jednej parze( zapewne AUD/USD) kilka punktów w ostatnich momentach zadecydowały o sukcesie. Dlatego tak ważne jest wchodzenie w odpowiednim momencie.

[Obrazek: screen_SHU_3.jpg]

Sukces jest, choć na razie wszystko jest za bardzo na styk…. Strategia Roll5M była moim zdanie bardziej pewna i skuteczna, także zapewne z tamtej na pewno nie zrezygnuje.

[Obrazek: screen_SHU_4.jpg]

Także po ostatniej przegranej udało się ukończyć dzień z dość sporym dla mnie zyskiem. Może to nie jest wiele, ale każdy grosz się przyda po świątecznych zakupach ;D

Bilans dzisiejszych inwestycji:
43,2 zł

Odpowiedz