@sEnod
Zdradziłem starego dobrego mt4 dla nowego softu firmy Pfsoft Protradera.
Jest trochę inny ale szybko się przyzwyczaiłem. Używam klona tego softu AliorTradera na koncie demo w AliorBanku. Najważniejsza różnica to właśnie dowolność wybrania sobie interwału jaki tylko Ci się przyśni.

Na początku używałem pojedynczych ticków ale na tym wykresie jest duży "szum" więc zmieniłem na 1s. Ten wykres wydaje mi się bardzo ciekawy. Trudno to opisać musiałbyś sam na niego rzucić okiem. Z tego co wiem to bardzo mało ludzi interesuje się takim wykresem i dlatego dla mnie tym bardziej jest ciekawy.

Moim zdaniem obserwacja tego wykresu daje całkiem nowe spojrzenie na rynek.
Nie potrafię jeszcze tego wykorzystać ale jestem dobrej myśli.

Wejścia planuję na podstawie czystego wykresu 1s (linia) na którym w zasadzie wszystko widać jak na dłoni.

Mój podstawowy kłopot z trafieniem polega na tym że mam tylko opcje 60s (pomijam te zwykłe które mają określony moment zakończenia) Trudno czasem przewidzieć co będzie za 60s ale za 2 - 3 - 5 minut już o wiele łatwiej. Znalazłem platformę która oferuje takie opcje i planuję się do nich przepisać jak zrobie obrót na bonusa, który nieopacznie wziąłem.
Obok na wykresie 2 - 5M (słupki) mam odpalony COG i zniesienia Fibonacciego. Z COG używam w zasadzie tylko środkowej linii. (Protrader czyta prawie wszystkie wskaźniki z MT4) Jak cena jest ponad środkową linią gram tylko short a jak pod środkową linią COG, long. Zwracam też uwagę na kilkuminutowy trend. Metoda jest niedopracowana ale może już niedługo...
Zamieszczam screena z wykresem 1s
pozdrawiam
![[Obrazek: 7d85371fe1956528m.jpg]](http://images33.fotosik.pl/613/7d85371fe1956528m.jpg)