I nareszcie miesiąc który mi się podoba, w kwietniu pracy było mało a zarobki nawet spore. Szczególnie dały mi zarobić akcje trzech spółek: Archer Daniels, Consolidated Edison i AT&T. Zapraszam do podsumowania kilka dni wcześniej niż zawsze!
Podsumowanie Kwietnia.
eToro: Prawie 70$ w około 2h pracy, stawka co najmniej zacna, zdecydowana większość tej kwoty jest z moich własnych inwestycji, nie z kopiowania.
Powyżej wynik z konta na którym sam handluje. Ukręciłem prawie 5,5% zysku w kwietniu, bardzo dobry wynik jak na mnie

(nie używam dźwigni, nie shortuje, wyłącznie długie pozycje na akcjach i ETF).
Mintos: 27 PLN, 30 minut pracy (wchodzenie raz na tydzień by przypilnować pożyczek), w sumie tyle, nic ciekawego.
Degiro: skasowałem pozycje na CD Projekt i kupiłem za te pieniądze trochę akcji PG i 3M. Niestety jednak jeszcze spadek na CDR trochę wpłynął na kwietniowe zarobki, powinno być 40 EUR jest bliżej 20. Wynik i tak całkiem spoko, pracy około 60 minut.
Miesiąc 7 (Kwiecień):
Inwestycja: +3986,50 PLN (431,80 EUR + 498,00 USD)
Sprzęt / Wydatki: 0
Przychód: 69,33 USD + 111 RUB + 25,85 EUR
Wynik: 386,36 PLN
CEL MIESIĘCZNY:
500/386,36 - niespełniony
Ok, po wywaleniu CDR i kupieniu 3M i PG, moja całkowita dywidenda skoczyła do 80,64$ rocznie. Czyli co się nie dzieje, mam ponad 300 PLN rocznie przy całkowitym braku pracy, powoli zbliżam się do 1 PLN dziennie xD Śmieszne, powiększę to jakieś 15 razy i mam za co płacić czynsz do końca życia
Wyszło mi około 110 PLN na godzinę pracy, i ogólnie chciał bym by moja praca w internecie była warta powyżej 50 pln/h na obecny czas.
Dzięki wszystkim czytającym!