Zacząłem trochę w SEO działać kilka miesięcy temu - znajomemu pozycjonuję stronę na kilkadziesiąt fraz i efekty są całkiem dobre
![[Obrazek: 8879057fc238cb5egen.png]](https://images84.fotosik.pl/589/8879057fc238cb5egen.png)
Matury poszły elegancko. Cieszę się, że nie traciłem czasu na naukę pod maturę. Jedynie z matematyki dzień przed obejrzałem krótki kursik, dzięki któremu z podstawy będzie ponad 85%. Ustny polski na 88%, angielski na 93%.
Warto było zamiast uczyć się do szkoły, to ogarniać strony WWW i aplikacje. Bardzo przereklamowany ten 'najważniejszy egzamin'
Dostałem nagrodę prezydenta miasta za sporą liczbę osiągnięć to zawsze troszkę pieniążków się przyda (1100zł :cool

. No i pod koniec tygodnia jadę na finał konkursu informatycznego, zobaczymy które miejsce
Z projektów na zamówienie robię bardzo rozbudowany system rezerwacji. Nie chcę tutaj zdradzać szczegółów ani jakiego biznesu się tyczy. Ale jak będzie skończony to coś o nim wspomnę. Sami w przyszłości też pewnie na niego traficie, bo bardzo przydatny i niszowy pomysł
Oddałem samochód do naprawy, bo od dłuższego czasu mi sporo oleju ubywało. Trochę pieniędzy się odłożyło to trzeba naprawić

No a niestety wymiana uszczelek, robocizna, rozebranie silnika itd. wstępnie 1500zł ma wynieść. Teoretycznie ma być zrobiony idealnie, w sumie jeszcze na tym mechaniku się nigdy nie zawiodłem to ufam mu
Kurs BTC nieźle poszybował w górę. Jak kupowałem pod bota 1BTC poniżej 4tys zł. Dzisiaj - 8200zł, a wczoraj widziałem za 8400zł. Nieźle

Ale co mnie cieszy to, że kiedyś wykopałem sobie 635BCN. Wtedy to było warte z 3000 satoshi czyli prawie nic. Wczoraj zerknąłem, a tutaj 635BCN warte 0.001BTC

Bardzo miłe zaskoczenie. Kto wie, może kiedyś osiągnie wartość 200-300$ to byłaby elegancka sumka. Chociaż jest jej tak dużo w obiegu, że szczerze wątpię, ale nawet sprzedać za 10$ za sztukę byłoby bardzo dobrą opcją na czarną godzinę w przyszłości
Teraz czekam na umowę o pracę, troszkę pieniędzy zarobię i startuję drugi raz z tą firmą. Tylko tym razem bez żadnych Inkubatorów itd. Normalna jednoosobowa DG, żebym mógł wreszcie wrzucić swoje aplikacje do Google Play oraz na na swoich stronach bez strachu używać różnych płatności