(26-07-2016 14:16)Matthew98 napisał(a): Wróżyć z fusów to sobie można 
Nazwałbym to indywidualną oceną ryzyka inwestycyjnego. Niezbędna sprawa w każdej inwestycji.
(26-07-2016 14:16)Matthew98 napisał(a): Akcja z wypłacaniem i wpłacaniem ma zapobiegać tworzeniu fikcyjnych środków poprzez kupowanie paczek z pieniędzy, które są tylko cyferkami w systemie. Za każdym razem kiedy kupujemy paczki do systemu trafiają realne fundusze z procesora. Więc dzięki temu system nie będzie "sztucznie nadmuchany", co w konsekwencji zawsze powoduje szybką niewypłacalność.
O czym Ty wygadujesz? To są HYIP-y, piramidy finansowe, gdzie ludzie wpłacają przykładowo 1.000.000$, dostają naliczenia w wysokości 1.200.000$, a zewnętrzny zysk programów z reklam jest pomijalny (tam się nikt nie reklamuje dla śmieciowego ruchu generowanego w revshare'ach, reklamy pochodzą w 99,9% tylko od osob kupujących adpacki). Mamy wirtualne -200.000$ i tak samo "nadmuchany system".
Z tą różnicą, że ujemny bilans jest już
po pierwszym cyklu adpacków, a tam gdzie jest wymagana reinwestycja, czy są np. duże prowizje za wypłate itd.
ujemny bilans pojawia się dopiero przy drugim cyklu.
Wiadomo - część ludzi i tak będzie reinwestować. Tylko, że w programach o przymuszonej reinwestycji ta część wynosi 100%.
W tym wypadku jak już mówiłem wcześniej - przesłanek o długowieczności programu jest mniej niż np. TM czy FAP. Jak pisałem wcześniej - zalecam wycofanie się wcześniej, żeby później nie było płaczu, że kapitał wtopiony.
(26-07-2016 14:16)Matthew98 napisał(a): A wspomniane przez @Workis brak przymusowej reinwestycji (która obecnie ma miejsce również w wielu innych revshare między innymi w FN który sam rafi promujesz
) oraz brak prowizji przy wypłatach i wpłatach są naturalnymi i logicznymi następstwami tego konceptu.
Małe czepialstwo z mojej strony - FutureAdPro "zaleca" reinwestycje ze względu na 5% naliczeń trafiających na reklamy, 5% wypłaty trafiających na matryce + prowizji od wypłaty sięgającej 12,5% dla "narybku" wypłacającego 50$.
Uwzględniając to, że większość ludzi w programie to narybek, można to uznać za przymuszoną reinwestycje, w końcu interesuje nas praktyka a nie teoria.
Przy okazji ostatnio zalewu RevShare'ów pojawiło się mnóstwo bezkrytycznych naganiaczy - zachowaj umiar i obiektywizm.
pozdrawiam serdecznie