Nie ma sensu dziś przywracać obowiązku wojska, dziś znaczna cześć osób przeważa młodzież przedsiębiorczą, ogólnie młodych którzy chcą pracować na swoje życie, zarabiać, osiągać coś tam, obowiązowe wojsko przerywa im ten moment realizacji siebie i celu.
Mnie nie interesuje kto chodzi po ulicach, jak się ubiera, czy jego ubiorem głównym są rurki, olewam to, jeżeli chłopak jest spoko, jest miły, w ogóle jest w porządku gościem który może stać się nowym znajomym, to ja nie widze tutaj jakichś dziwnych sytuacji
Przeciętny człowiek w tym kraju szanuje historie oraz nasz kraj nie wracając do smutnych rzeczy, jest tak jest, było jak było i dobrze o tym wiemy, także nie mówimy to, przynajmniej ja i moi znajomy nie rozmawiamy o tym
Wracacie do ''przeszłości'' zamiast zająć się ''przyszłością'' co było kiedyś, dziś tym nie jest, jesteśmy wolni.
Nic dziwnego, że młodzi, w tym ja jesteśmy lekko zdzwieni komisjami, 19 latek staje przed komisją wojskową kraju i rozbiera się poddajac sie badaniom, podaje informacje i to wszystko na tle ''obowiązkowym'', coś tam słyszałem od Św pamięci Taty, ale nikt mnie i nas, jako młodych do tego nie przygotowuje.
Jeżeli dziś przywrócili by wojsko, 70% młodych w tym kraju zrobiło by protest przeciwko chyba naszemu Państwu, gdyż musieliby porzucić to, co dotychczas robili.
Nie Dziękuję, ja już mam plany na przyszłość.