Środek miesiąca, więc pora na zmiany
Otworzyłem konto w Optiontime. Do tej pory korzystałem z BDSwiss ale już mi się platforma znudziła i miała czasami zwiechy, ale nie większych zastrzeżeń do niej nie mam. Jednak nie lubię monotonności, więc postanowiłem zmienić brokera. Optiontime wybrałem z racji na pozytywne komentarze dotyczące platformy. Z resztą jak się samemu się nie zobaczy to się nie przekona. Więcej o optiontime, możecie znaleźć chociażby tu:
http://www.binary24.pl/pl/top/optiontime
Jeśli chodzi o inwestycje, to już na początku popełniłem gafę, ale o tym za chwilę.
3 zagrania na EUR/USD, jako że to był piątek to dosyć ryzykowne działania. Pierwsza opcja za 150pln stratna o 30pln. Tylko już się zagubiłem, czy ja ją wcześniej sprzedałem, czy to było jakieś zabezpieczenie straty
Na kolejnej 600pln w plecy, a potem to już się działy cuda. Wydawało mi się, że postawiłem 150PLN a nie
1500PLN. Wchodząc w opcje, wolę nie patrzeć jak jest realizowana - to przynosi dodatkowego stresa. Wolę poczekać do momentu wygaśnięcia opcji. Tak też zrobiłem w tym wypadku, jak zobaczyłem to ile zainwestowałem byłem wściekły na siebie. Co z tego, że na plusie, skoro na start z platformą już taki błąd zrobiłem.
Pół biedy, że w razie czego na przyszłość, jest opcja wcześniejszej sprzedaży opcji. Ale mało oferują w przeciwieństwie do BDSwiss.
zarobione:
645 PLN