Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Informacje o wydarzeniach? Poczytaj co się dzieje na świecie, włącz kanał jakiś związany z ekonomią i posłuchaj. To nie jest takie proste jak np. nie wiem spamowanie na facebooku subami i nie stawia się tutaj na siłę, tylko jak się ma przekonanie albo przeczucie, że to ma szansę powodzenia. Stawiając bez spoglądania na wydarzenia które są powiązane np. z danymi walutami albo bez przeglądania wykresów (nie mówię nawet o jakichś tam strategiach, ale taka mniej więcej analiza ) to jest wtedy forma hazardu według mnie
(29-07-2014 18:52)Kiljan napisał(a): a czego dokladniej nie rozumiesz?
W zasadzie nie rozumiem wielu rzeczy ale póki co obstawiam "na swoją intuicję - amatorska analiza (troszkę już techniczna)", co nie zawsze jest prawidłowe i dziś dopiero pierwszy raz miałem jakiś zysk (po 10 próbach ):
Nie mam żadnego dobrego poradnika dot. analiz i strategii dlatego tak liczyłem na dalszą część Twojego poradnika.
Nie wiem skąd Wy bierzecie tyle tych informacji o wydarzeniach.
Jutro dojdą dla USD dobre informacje makro z gospodarki US i dolarek pójdzie w gorę, tak więc euro będzie nadal spadać przy kolejnych sankcjach i lipnej gospodarce Hiszpanii. Czyż dobra dedukcja ?
Fakt faktem ze ta wojna w w Palestynie? chyba tak... może namieszać trochę :>
Moim zdaniem jutro dane beda raczej slabe, a na pewno pkb, z -2,9% na 3% nie ma szans, dodatkowo fed raczej nie powie nic, a wszyscy oczekuja ze powie, to raczej bedzie tworzylo podwojne ramie na poziom nawet 1.36 i potem spadek na poziomy 1.33-1.32 ale oczywiscie moge sie mylic
Niestety ale PKB +4% dla kiljana wskaźniki też na +, zatrudnienie ADP na minus ale to chyba nie ma dużego wpływu na rynek... teraz czekać na FOMC i ustalenie stopy procentowej o 20:00.