Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires” » oparty na podstawie regulaminu współpracy Wydawców z programem partnerskim „Fires” z dnia 01.09.2013 roku

Autor Wiadomość
RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires”
Sprawdź:
Ponawiam pytanie:

Rozlicza się ktoś z tym podatkiem pod koniec roku 18%? mógłby ktoś przedstawić jak taka forma opodatkowania wygląda?

Kalesoniaz, dumny członek http://zarabiam.com od Oct 2011.
RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires”
(17-02-2014 21:13)creativeD napisał(a):  [Obrazek: 95d5d003b4be.jpg]
Chodzi o to >?

Moja deklaracja trochę się różniła ale widocznie kwestia urzędu.Ale to jest to Smile
Czyli to mam wypełnić i gdzie zanieść i potem do kasy czy jak ?
Hej orientujecie się może czy jeśli będę zarabiał i rozliczał się, a gdy mam przysądzone alimenty to je strace, gdy będę przekraczał dochód?
@[davidek00]
Jeżeli chcesz zapłacić 8,5 % podatku, to płacisz co miesiąc, jeżeli chcesz zapłacić 18 % podatku, to płacisz co rok.

@[Marcopl2]
No oczywiście, że je stracisz, tak jak napisałeś czyli kiedy przekroczysz określony dochód, alimenty są właśnie zasądzane kiedy twój dochód jest zbyt mały.
(17-02-2014 16:45)creativeD napisał(a):  Koleś w US mi powiedział że muszę wydrukować umowe, jak powiedziałem że regulamin co się rejestrowałem jest umową to mnie wyśmiał .. i co w tym momencie mam zrobić, jak chcę rozliczać się 8,5%co miesiąca tu już czasu brakuje bo do 20-stego jest czas.. Proszę o pomoc ;/

Bo z tymi cepami się nie dyskutuje, tylko składasz oświadczenie o wyborze ryczałtu i tyle, a potem normalnie zaliczki opłacasz.

Nigdy nie bierzcie tego co powie wam urzędnik w US za pewnik, bo ich "porady" nie mają żadnej mocy wiążącej i przy ewentualnej kontroli skarbowej i tak nie będziecie się mogli na nie powołać...

(17-02-2014 19:39)Zarobiony_Koles napisał(a):  ok, To nie powinni w urzędzie robić problemów? Jak dla kolegów powyżej, wyśmiewają itd.. Oczywiście US w Olsztynie

US w Olsztynie nie robił żadnych problemów
(17-02-2014 21:53)creativeD napisał(a):  Czyli to mam wypełnić i gdzie zanieść i potem do kasy czy jak ?

Ponawiam pytanie. Przepraszam za spam ale muszę szybko wiedzieć bo nie zdaze się rozliczyc
(18-02-2014 09:18)creativeD napisał(a):  
(17-02-2014 21:53)creativeD napisał(a):  Czyli to mam wypełnić i gdzie zanieść i potem do kasy czy jak ?

Ponawiam pytanie. Przepraszam za spam ale muszę szybko wiedzieć bo nie zdaze się rozliczyc
Idziesz do US wypelniasz placisz w kasie i mozesz odetchnąć
Glosy: matek697 (+1)
W 2014 roku kwota wolna od podatku dochodowego od osób fizycznych z tytułu uzyskiwanego dochodu z tytułu dzierżawy stron internetowych wynosi 3.091 złotych .
Po przekroczeniu w danym roku podatkowym w/w kwoty osoba uzyskująca dochody winna wpłacać do urzędu skarbowego miesięczne zaliczki na podatek dochodowy PIT-5 z tytułu dzierżawy stron internetowych od uzyskanego dochodu.

1.Jeżeli nie wiem czy przekroczę 3.091 zł to jak mam wpłacać zaliczkę?
2.Od jakiej kwoty pobierają 18% a od jakiej 32%? Wie ktoś? Tongue
I tam w kasie.mi wylicza to 8,5%? Daja jakieś pokwitowanie?
Odpowiedz