Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires”» oparty na podstawie regulaminu współpracy Wydawców z programem partnerskim „Fires” z dnia 01.09.2013 roku
RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires”
Sprawdź:
Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.
Wypełniłem swoje dane osobowe,po czym wpisałem,że będę wpłacał zaliczkę co miesiąc do 20-go (wole co miesiąc,można kwartalnie).Pani spytała kiedy w styczniu dostałem pierwszy przelew na to odpowiedziałem,że nie pamiętam ponieważ..faktycznie nie pamiętam.Powiedziała "to pan wpisze,że ostatni dzień stycznia i będzie dobrze." Wpisałem 31.01.2014 podpisałem się wpisałem pesele i inne duperele.Poszedłem do kasy pani obliczyła mi moja 8.5 % z kwoty jaką uzyskałem,zapłaciłem znów podając pesel i ..i tyle.Dziękujemy do widzenia.Żadnych pytań co to za firma,skąd te pieniądze.Podałem faktyczną kwotę jaką uzyskałem w styczniu i tyle.Śpie spokojnie Pani pytała fakt faktem o umowę to powiedziałem,że umową jest regulamin wiążący obie strony.To by było wszytko : )
Urzędnicy,którzy nie chcą Wam tego uznać bądź co gorsza śmieją się prawdopodobnie są niekompetentni..
Urząd urzędowi nie równy..
RE: Informator podatkowo – zusowski dla uczestników programu partnerskiego „Fires”
(17-02-2014 18:26)suchy0001 napisał(a): Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.
Wypełniłem swoje dane osobowe,po czym wpisałem,że będę wpłacał zaliczkę co miesiąc do 20-go (wole co miesiąc,można kwartalnie).Pani spytała kiedy w styczniu dostałem pierwszy przelew na to odpowiedziałem,że nie pamiętam ponieważ..faktycznie nie pamiętam.Powiedziała "to pan wpisze,że ostatni dzień stycznia i będzie dobrze." Wpisałem 31.01.2014 podpisałem się wpisałem pesele i inne duperele.Poszedłem do kasy pani obliczyła mi moja 8.5 % z kwoty jaką uzyskałem,zapłaciłem znów podając pesel i ..i tyle.Dziękujemy do widzenia.Żadnych pytań co to za firma,skąd te pieniądze.Podałem faktyczną kwotę jaką uzyskałem w styczniu i tyle.Śpie spokojnie Pani pytała fakt faktem o umowę to powiedziałem,że umową jest regulamin wiążący obie strony.To by było wszytko : )
Urzędnicy,którzy nie chcą Wam tego uznać bądź co gorsza śmieją się prawdopodobnie są niekompetentni..
(17-02-2014 18:26)suchy0001 napisał(a): Otóż opowiem swoją historię.Dzisiaj wybrałem się do urzędu i powiedziałem,że chciałbym rozliczać się ryczałtowo 8.5 % ponieważ dostaję pieniądze na konto tytułem dzierżawy powierzchni reklamowych.Pani się chwilkę zastanowiła po czym kazała mi się obrócić w stronę regału,na którym leżały dokumenty do wypełnienia."złapie pan sobie tę kartkę i wypełni" ok.Tak zrobiłem.Jest to jakaś deklaracja rozliczeniowa,nie pamiętam dokładnie jak się profesjonalnie nazywa.
no ja też nie miałem problemu, tylko że poszedłem już z wydrukowanym papierem. i potem w domu zapłaciłem z mbanku przelew podatkowy.
całość załatwiłem w 10 minut aż wyszedłem zdziwiony.Uważam,że jeśli ktoś nie chce ci tego uznać w taki sposób jaki przedstawiasz to idź stanowisko dalej
Ja poszedłem zupełnie nic nie wiedząc,powtarzając sobie tylko w głowie słowo ryczałt
Jak na laika w tym temacie rozwalenie sprawy w kilka minut jest dla mnie sukcesem
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-02-2014 21:01 przez suchy0001.)