Podsumowanie maja 2016
Dawno mnie tu nie było, więc warto pokazać się znowu w temacie
Otóż nadal nie mam Internetu - niemiecka polityka czasami potrafi zdenerwować, ale cóż... Niektórych spraw nie da się przeskoczyć samemu, trzeba po prostu czekać.
Zarobki z projektu zarabiam.com, czyli stron pod skracanie linków są. Niby nic, ale zaznaczam, że są to jedynie moje testy i próbuję swoich sił w oparciu o wiedzę SEO + darmowe sposoby - głównie robię to dla użytkowników tego forum, aby pokazać im, że się da. Niby nic, ale...
Jak już pisałem ostatnio, dailymotion zbanowało mój film, a jako powód podało łamanie regulaminu. No cóż, właśnie obchodzę temat i wrzucam kolejne wideo, które wieczorem umieszczę na stronie. Na chwilę obecną 45% uploadu...
Zastanawiam się, czy aby nie porzucić shortesta na rzecz ouo.io. Powód: short zaniża mi strasznie stawki i często CPM mam pokroju $0,7-0,9, więc lipa. Fakt - 3/4 ruchu to Afryka i Azja, ale dużo ruchu mam także z Indii, a tam CPM > $2. Teoretycznie

Póki co, odpuszczam na shortest i cisnę na ouo.io. Zobaczymy za jakiś czas.
Dziś leci 3 lub 4 dzień testów ouo.io (
REF) i jestem zadowolony. Bardzo fajne jest to, że najniższe CPM jakie tylko może być to $1,5, czyli na start otrzymuję prawie 2x więcej niż w shortest w moim przypadku.
Mam też w planach uruchomienie projektu SMS, czyli zarabianie na leadach. Tematyka, nisze, oprogramowanie i przede wszystkim sprawdzone miejscówki osób z TOPKI w serwisach z subami mam w excelu, więc nic tylko wbijać i zarabiać. A żeby było śmieszniej, miejscówki odkryłem już daaawno temu w mniej niż 30 minut. Nawet nie wiecie, jakie jest to łatwe

Dla ciekawskich: nie, sposoby nie są wykorzystywane w jakichkolwiek mediach społecznościowych.
Mam nadzieję, że nie będę żałował przesiadki z shorta na ouo (póki co, średnie CPM mam $1,71 - stawki zachęcają, zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. PS. Statsy z analyticsa są za prawie cały maj (1-30).
shorte.st > $2,6112
ouo.io > $0,21857