(10-04-2013 00:38)Ratchet napisał(a): Czyli przykładowo, 5 kart SIM z różnych sieci, to 5 osobnych numerów IP, a jeśli wszystkie karty będą z jednej sieci, to jak to wygląda?
Jeżeli masz 5 kart SIM to możesz mi je podesłać

nie no, taki tam żarcik.
Powiem tak :
Ja mam jedno konto, bo po co robić dubla? Kupuje startery tylko z PLAY bo według mnie one najlepiej działają i się dobrze sprawdzają. Kupowałem zwykłe startery w sklepie i wysyłałem im maile po czym odpisywali, że NeoCoins zostały dopisane do konta. Teraz ciągle zamawiam startery z PLAY tylko, że za darmochę z ich strony. Robię ciągle na jednym koncie wszystkie oferty z tych kart SIM, wysyłam im maile i nie mam żadnego problemu.
Jeżeli masz modem, który będzie zmieniać Ci początek adresu IP to i tak Cię namierzą po miejscu, z którego wysyłasz sygnały / z regionu.
Dla mnie :
- z restartowaniem routera
5 kart SIM z różnych sieci - 5 innych adresów IP
- bez restartowania routera
5 kart SIM z różnych sieci - 5 takich samych adresów IP.
Nie radzę robić Multikonta bo i tak pewnie ban poleci
(09-04-2013 23:16)Ratchet napisał(a): ... i zastanawiam się czy jakbym miał kilka kart SIM (oczywiście z pewną ilością kasy) i zakładałbym nowe konto na każdą kartę osobno...
ale po co tak? Nie lepiej mieć jedno konto i jechać z kart od jednego operatora kilkanaście/kilkaset razy?