Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
(07-08-2014 15:36)poduszka12 napisał(a): Pan Arek wysyła jakiś papierek w lutym na pocztę, w kwestii rozliczeń z US?
Też chciałbym się dowiedzieć
Papierów nie wysyła się na pocztę tylko do odpowiedniego dla Twojego zamieszkania urzędu Skarbowego. Pan Arek zrobi to tylko w momencie, kiedy podpisałeś umowę o dzieło- wtedy US jak i Ty do domu otrzymasz PIT11, potwierdzający wysokość zarobków. Jak jej nie masz- sam wypełniasz pit do 30 kwietnia 2015 r. (oczywiście zgodnie z tym co rozliczyłeś w tym roku z zarobków z freebiz).
Temat wałkowany milion razy- jak nie wiecie jak się rozliczać z dochodów to nie bierzcie się może za zarabianie, bo tylko kłopotów sobie narobicie lub Wasi rodzice.
Żeby nie bylo offtopu.
@up, dla mnie najlepszy jest program download ;]
(07-08-2014 15:36)poduszka12 napisał(a): Pan Arek wysyła jakiś papierek w lutym na pocztę, w kwestii rozliczeń z US?
Też chciałbym się dowiedzieć
Papierów nie wysyła się na pocztę tylko do odpowiedniego dla Twojego zamieszkania urzędu Skarbowego. Pan Arek zrobi to tylko w momencie, kiedy podpisałeś umowę o dzieło- wtedy US jak i Ty do domu otrzymasz PIT11, potwierdzający wysokość zarobków. Jak jej nie masz- sam wypełniasz pit do 30 kwietnia 2015 r. (oczywiście zgodnie z tym co rozliczyłeś w tym roku z zarobków z freebiz).
Temat wałkowany milion razy- jak nie wiecie jak się rozliczać z dochodów to nie bierzcie się może za zarabianie, bo tylko kłopotów sobie narobicie lub Wasi rodzice.
Żeby nie bylo offtopu.
@up, dla mnie najlepszy jest program download ;]
Rozliczałem się z 2013 r. z kwoty około 6500 zł - wszystko było okej, tylko myślałem, że tutaj są jakieś ułatwienia, o które Poduszka pytał Na FreeBiz zarabiam od stycznia, więc jestem "nowy" w rozliczaniu tutaj