Marcheweczko, każdy ma prawo do swojego zdania. Jest coś w tym, o czym mówisz, ale nie do końca się z Tobą zgadzam.
1000€ to już nawet dla mnie jest za duża suma. Około 4 000 zł, ogromna suma. Nie wiem na jakim poziomie zarobku już jesteś, bo niewiele się tu pojawiasz i mało o tym mówisz, ale widocznie musiałaś już sporo zarobić skoro pozwalasz sobie na tak duże kwoty.
Jestem w stanie zrozumieć chłopaków, bo bajkopisarzy widziałem już wielu, nawet tutaj. Chciałem być pomocny wstawiając screeny. Nie chciałem nikomu nadepnąć na odcisk ani namawiać na exbino. Każdy podejmuje swoje decyzje i inwestuje w to co chce i tam gdzie chce.
A za bannerek w sygnaturze nie mam zamiaru przepraszać ani się tłumaczyć, bo programy partnerskie są po to, by do nich dołączać. Większość osób tutaj ma jakieś linki albo bannerki, a nawet spamują po skrzynkach PW namawiając na jakieś programy i akcje. Ja nikogo nie namawiałem. Jak ktoś klika w banner to jest to jego decyzja i tyle.
Edytka (godzina 01.33 - rozpoczynam pisać):
Zamieszczam poniżej screeny z ostatniej transakcji, jaką tutaj wrzucam. Transakcja miała miejsce przed chwilą. Proszę dokładnie przeczytać opisy. Może wtedy zrozumiecie jak to jest z tym "fenomenem" Inwestora25
Wybieram parę USD/JPY - zwróćcie uwagę na czerwoną krechę - wskazuje ona, że od dłuższego czasu cena spada w dół. Niestety niewyraźnie widać, że cena w tym momencie to: 82,346 (w zielonym kółku)
Opcja kończy się o 00.30 czyli u nas 01.30
Stawiam o 00.15 czyli u nas 01.15
W żółtym kółku kwota - 200€ - stawiam tyle, bo jestem na 99,9% pewny, że będzie po mojej myśli.
W różowym zaznaczeniu widać, że stawiam że cena będzie niższa od ceny 82,346
Różowa strzałka pokazuje, że od samego początku mam zielone czyli idzie po mojej myśli.
Jeśli do końca opcji będzie po mojej myśli to mogę zyskać 140€
Pod koniec opcji robię kolejnego screena, by pokazać jak wyglądało to przez całe 15 minut oczekiwania na zakończenie:
Na wykresie widać, że przez cały czas trwania opcji, cena była poniżej

Zielona krecha wskazuje, że wszystko przebiegało po mojej myśli. Różową kreską zaznaczam, że szło w dół, w jednym momencie cena zaczynała rosnąć, ale i tak spadła, by do końca trwania opcji spadać.
Opcja kończy się o 00.30 czyli 01.30 u nas:
Na screenie widać, że wartość początkowa to 82,346 a wartość końcowa to 82,292

Cena więc spadła, niewiele, ale spadła.
Efekt - 140€ do przodu
Wnioski - aby móc stawiać większe kwoty trzeba stawiać na opcje, w których wykres jednoznacznie wskazuje jakie będzie jego zakończenie.
Są jednak wyjątki, o których rozmawiałem dzisiaj z kolegą teel na PW. Są sytuacje, w których wszystko idzie po naszej myśli, czyli np. spada cały czas, a może pojawić się moment w którym NAGLE sytuacja się odwróci i nawet na minutę przed zakończeniem opcji cena się zmieni i zmieni się kierunek opcji - i w efekcie jesteśmy stratni.
Pozdrawiam wszystkich inwestorów, wszystkie osoby które próbują zarabiać innymi metodami. Trzymam za Was kciuki