Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Chodziło mi bardziej o to czy dają możliwość zarabiania pasywnego z premium tak jak oferuje portmmo. "20-25%." zysków oferują w teorii jeśli zdecydujemy się na hybrydę
W Polsce kilka procent graczy kupuje premium w teorii przy dużym parciu jest do nawet 8% przynajmniej według danych z forum mmocenter.
Załóżmy że 5%/1000 refów kupi to premium za 20zł . Czyli dla nas by było w teorii 200zł a czy Ad4mmo daje taką możliwość jest zastanawiające.
PortMMO płaci za konta premium? Nie widziałem u nich takiej opcji zarabiania.W AD4mmo na pewno nie płacą za konta premium. Powiem ci, że jutro do nich napiszę bo sam jestem ciekawy. Nawiązując do
(02-03-2014 19:13)DeI napisał(a): Załóżmy że 5%/1000 refów kupi to premium za 20zł . Czyli dla nas by było w teorii 200zł ...
to uzyskanie 1000 lidów na miesiąc jest trudno a w szczególności jeżeli linki będą tylko umieszczane na portalach społecznościowych. Z mojego doświadczenia wiem że na 100 kliknięć w reklamę miałem (w zależności od dnia i to przy najlepszych wiatrach ze strony postawionej wyłącznie pod gry i dobrze wypozycjonowanej) ok 2% skuteczności. Teraz ile z tych osób kupi konto premium np za 20 zł i czy otrzymasz całą kwotę czy tylko jakiś procent.
Co do zysków z CPS, to taki model jest również w innych sieciach, w sumie chyba każda oferuję gry rozliczane w ten sposób. U mnie właśnie zyski z wydatków "refów" przynoszą największy dochód.
W portmmo, ad4mmo czy gameflow na kilkadziesiąt promowanych gier chyba tylko jedna była w systemie CPS więc za dużo się nie zarobi. Nigdy się nie zastanawiałem czy w/w firmy zamiast CPL mogłyby ustawić mi CPS. W niektórych przypadkach(grach) byłoby to lepsze rozwiązanie.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-03-2014 22:11 przez Karol02.)
Jeśli chcesz z premium i za leady otrzymywać tam to w teorii 20-25% z ich zysków za premki masz
Cytat:Hybrid (CPL + Revshare)
Otrzymujesz wszystkie korzyści płynące z połączenia modelu CPL i Rev share. Zarabiasz już pierwszego dnia promocji danej gry w obrębie Twojego serwisu, a także po jej zakończeniu. Rev share w hybrydzie wynosi z reguły 20-25%.
RE: Pomocy - Jak zlecić wypłate AD4MMO / LinkToGame
Własnie mam ten sam problem z linktogame Jestes pewny ze trzeba pisac do nich? Przeczytalem ze oni sami generuja rachunek 1szego dnia kazdego miesiaca. Wiec jak to jest?
RE: Pomocy - Jak zlecić wypłate AD4MMO / LinkToGame
Nic juz nie rozumiem XD mam czekac do tego 1szego i sami wygeneruja rachunek i wysla czy to ja mam napisac do nich o ten rachunek i wtedy oni go wysla? Dzisiaj na gibko przekroczylem 50zł i za nic nie znam recepty jak to wyplacic