O Aliexpress było już kilka wątków ale głównie o EPN. Korzystałem zarówno z EPN i AdmitAd. Osobiście uważam AdmitAd za lepsze rozwiązanie. W tym poradniku przedstawię wady i zalety AdmitAD oraz metody zarabiania.
Co potrzebujemy:
1. Konto AdmitAD
http://www.admitad.com
REFLINK USUNIĘTY
Jako że reflink usunięty przez moderatora - Jeśli chciałby ktoś zarejestrować się z mojego Reflinka się zarejestrować i otrzymać wsparcie na starcie, wystawiać posty na mojej grupie na FB o Aliexpress proszę o kontakt priv albo na maila. Służę pomocą i wsparciem w każdej dziedzinie zarabiania na Aliexpress. Ty nic nie tracisz a zyskujesz wsparcie, a mi pozwolisz dorobić kilka złotych
2. Konto Facebook - do wstawiania postów z produktami.
3. Konto PayPal (opcjonalnie, najlepsza metoda wypłaty)
Wcześniej pracowałem na EPN ale zrezygnowałem z niego na rzecz AdmitAd oto kilka powodów:
- Darmowe wypłaty na PayPal - oszczędzamy nie płacąc prowizji
- Po ok 2 tygodniach dostajesz personalnego Menagera - nie musisz pisać do supportu w razie jakichkolwiek pytań, tylko piszesz do konkretnego człowieka na maila lub skype (z mojego doświadczenia uważam to za dużą zaletę, mój menager dużo pomógł i przyspieszył dużo spraw)
- Przejrzyste statystyki
- Szybsze wypłaty niż w EPN - W AdmitAd środki są gotowe do wypłaty od razu po tym jak kupujący odznaczył odebranie przesyłki (w EPN jest to minimum 60 dni)
Zdjęcie na dowód zarobku. 2 Dni 58€ (ok 240zł)
No dobra, ale na czym tu zarabiamy?
Zarabiamy na polecaniu produktów z Aliexpress na grupach Facebook. Wybieramy produkt z Aliexpress, kopiujemy link z Aukcji, przechodzimy do AdmitAd konwertujemy plik na taki z którego mi zarobimy (deeplink).
Ile zarobimy z jednego produktu?
- Są tabelki prowizyjne dla różnych krajów i kategorii są inne stawki. Ale ogólną stawka dla Polski oraz większości produktów jest to 8,5%. Ale nie tylko zarabiamy na tym co ktoś od nas kupił. Liczy się cookie - informacja w przeglądarce z jakiego źródła przyszedł użytkownik(duże uproszeczenie). Więc jak ktoś powiedzmy ma koszyk pełen produktów na Aliexpress i kliknie Twój link (nawet nie musi kupić tego co promujesz) to dostaniesz prowizje za cały koszyk.
Co się najlepiej sprzedaje?
- To już musicie sami sobie odpowiedzieć, co człowiek to inne preferencje. Niektórzy nie szukają nawet na Aliexpress produktów tylko podpatrzą co jest popularne na jednej grupie, Tworzą z tego swojego DeepLinka i wstawiają na inną grupę.
Na tą chwilę nie wiem co mogę jeszcze dodać do tego wpisu, na 100% jest coś o czym nie wspomniałem. Jak sobie przypomnę to Edytuje wpis i dodam nowe informacje.
Osoby, które zarejestrowały się z mojego linku proszę o kontakt priv w celu wparcia i konsultacji (preferuje mailowo:
[email protected])