Weźcie pod uwagę jedną rzecz : P
Idąc tokiem szlaków historii II wojny światowej, hitler zanim podbił Kijów na Ukrainie, zajelo mu to chyba około 2 czy 3 miesięcy? Jakoś tak. Sęk w tym, że w tam tym okresie jakby on był agresorem na Państwa inne, niż tylko Ukraina i wiecie, gość wysłał na Kijów masę wojska, przez co osłabił armie w operacji Barbarossa. Kolejną sprawą było to, że Stalin wysylał mase wojska i mase mięsia armatniego na operacje, która finalnie przyniosła im ogromne straty, mimo słabszej III Rzeszy.
Do czego pije, do tego, że należy być cierpliwym i czekać. Putin ma myślenie ZSRR, a Stalin stosował taktyki, podobne też stosuje Putin. Finalnie Stalin byl prowadzącym w II św.
Ja skreślam Ukraińcow z mapy z kilku powodów względem tego konfliktu, ale o tym dlaczego, to kiedy indziej.
Nie stoje po żadnej ze stron i nikomu nie kibicuje, zazwczaj sugeruje sie faktami i danymi
My możemy obserwować.
Natomiast ja nie lubie Ukrainców, nie toleruje ich w naszym kraju i jak dla mnie, mogą zniknąć. Z drugiej strony szkoda mi ich, bo to jednak ludzie, którzy mają prawo do życia.
Ruskie jak to ruskie, mało znam rosjaninów, więc zdanie mam podzielone.