Mój punkt widzenia jest nieco inny. Fakt, stronie pod względem graficznym i gameplayowym brakuje jeszcze bardzo dużo, ale rozrasta się pod tymi względami niemal codziennie. Nie wiem czy czytałeś mój wstęp, zaznaczałem tam, że to dopiero początek i aby to wszystko rozwinąć potrzebne mi "wskazówki" w którą stronę iść.
Dla jednych osób opłacalne jest klikanie w linki za grosz dziennie, dla innych fajna może być "zabawa" w kopanie węgla za 150 groszy miesięcznie. Są też ludzie, którzy nie zawracają sobie głowy czymś z czego nie wycisną tysiąca miesięcznie.
Odnośnie finansowania to mógłbym rzucić co najmniej kilkoma przykładami serwisów, które w 95% zasilane są z reklam a wypłacają kwoty rzędu miliona dolarów tygodniowo.
350 PLN miesięcznie to ani nie kłamstwo ani nie clickbait. Mając pełny zestaw budynków da się tyle zarobić. Poświęcając czas lub pieniądze. Możesz patrzeć na colaco jako grę "Free to play" - a przynajmniej taki jest finalny zamiar. Planując wszystkie budynki, parametry i zużycia obliczyłem mniej więcej jaka jest wartość reklamowa jednego użytkownika i na tej podstawie stworzyłem plan zarobkowy. Jak napisałem we wstępie to wszystko opierało się na teorii i teraz potrzeba czasu aby to zweryfikować.
Potrzebuję jeszcze może dwóch tygodni i gra będzie wyglądała już zupełnie inaczej. Na zachętę fragment rozbudowanych trzech sektorów:
![[Obrazek: plan_r1.jpg]](https://s10.postimg.org/gkgwb78vp/plan_r1.jpg)