Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
(07-09-2017 12:49)sakuraba napisał(a): Witam, skąd czerpiesz wiedze o formacjach swiecowych i AT?
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
Hejka,
Dość ogólne pytanie. Wiedza na temat formacji świecowych znajdziesz wszędzie w internecie, książkach, wideo poradnikach itd. Te informacje są prawidłowe. Oprócz formacji świecowych patrzę również na siłę ceny, którą określam na podstawie świec M5 oraz M1. Jest oczywiście kilka wejść, które są powtarzalne i wchodzę prawie na ślepo. Jeśli chodzi o analizę techniczną to podpieram się jedynie S/R. Choć czasami nie patrzę na SR, bo widzę, że jest zwolnienie ceny i będzie zawracać. Zazwyczaj szukam podwójnego zwolnienia. A potem zazwyczaj w miarę możliwości na tym zawrocie mam kilka pozycji do otwarcia. Najważniejsza jest psychologia. Przykładowo wczoraj poczułem się zbyt pewnie siebie. Pomyślałem sobie, że w ciągu kilku dni udało mi z ok $8 dojść do $27. Obrosłem za bardzo w piórka. Takie myślenie kosztowało mnie stratą pieniędzy.
Chodziło mi właśnie o to czy możesz polecić jakąś konkretną stronę/książkę/kanał YT. Faktycznie jest tego mnóstwo i warto czasem oddzielić ziarno od plew
(07-09-2017 15:35)sakuraba napisał(a): Chodziło mi właśnie o to czy możesz polecić jakąś konkretną stronę/książkę/kanał YT. Faktycznie jest tego mnóstwo i warto czasem oddzielić ziarno od plew