Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Wątek zamknięty 
PPA a legalność...

Autor Wiadomość
RE: PPA a legalność...
Sprawdź:
(06-08-2013 19:15)bosman napisał(a):  Kalkulator, Twoja metafora jest idiotyczna TongueTongue

A można się rozliczać bez umowy o dzieło?

Dla idioty jak najbardziej, zwłaszcza takiego, który złośliwie przekształca nick użytkownika...
(06-08-2013 19:24)kalutor napisał(a):  
(06-08-2013 19:15)bosman napisał(a):  Kalkulator, Twoja metafora jest idiotyczna TongueTongue

A można się rozliczać bez umowy o dzieło?

Dla idioty jak najbardziej, zwłaszcza takiego, który złośliwie przekształca nick użytkownika...

Ojj... pomyłka Smile Na pewno nie spowodowana złośliwością.

A co do Twojej genialnej przenośni - TAK, taki nóż jest legalny, a zarabianie poprzez wrzucanie czegoś czego na prawde nie ma, już niekoniecznie.
Chociaż i tak nikt nikogo nie złapie za to Tongue
POZDRO
Wez wyjdz kaluator, idz zarabiac, tylko siedzisz na forum i sie wymadrzasz i obrazasz kogo sie da, az nie moge czytac tematow z Twoim udzialem. Sorki za off top, ale mi sie scyzoryk w kieszeni az otworzyl.
Swoja droga jak koledzy wyzej nadmienili, jesli nie naruszasz praw autorskich wszystko bedzie legalnie. Swoja droga, to uwazaj np. Na wycieki maturalne itp. Bo juz w tym roku byly z tym problemy, zostaw tego typu sprawy, bo moga cos weszyc.
(06-08-2013 20:40)mireck napisał(a):  Wez wyjdz kaluator, idz zarabiac, tylko siedzisz na forum i sie wymadrzasz i obrazasz kogo sie da, az nie moge czytac tematow z Twoim udzialem. Sorki za off top, ale mi sie scyzoryk w kieszeni az otworzyl.

W końcu ktoś mu wyjaśnił Idea
Ja mam natomiast pytanie donośnie tej legalności...
Na swojej stronie od czasu do czasu wrzucam fake paczki typu "torrent pełnej wersji + crack".
W archiwum natomiast wrzucam torrent byle-czego, tego co pierwsze złapię. Zdarzało się wrzucać torrenta windowsa 7, programów i różnych gier, bo to akurat było pod ręką.

Czy mogą się przyczepić za "rozprowadzanie pirackiego oprogramowania"?
Moim zdaniem wrzucanie torrentów nie jest jakimś bezpośrednim piractwem, bo nie udostępniam pliku gry/programu bezpośrednio, tylko udostępniam torrent (źródło/link/odnośnik), z którego można to pobrać.
Dureń ze mnie, nie pomyślałem wcześniej Smile mogłem wrzucać jakieś gówno i zmieniać rozszerzenia na .torrent - nie byłoby kłopotu.
Glosy: roniartur (+1)
To zależy jeśli dajesz fake a tytuł że jest tam coś to jest dobrze a jeśli dajesz coś real to już jest nie dobrze, ale to chyba PPD a nie PPA impreza
(08-08-2013 17:46)makingmoney napisał(a):  Ja mam natomiast pytanie donośnie tej legalności...
Na swojej stronie od czasu do czasu wrzucam fake paczki typu "torrent pełnej wersji + crack".
W archiwum natomiast wrzucam torrent byle-czego, tego co pierwsze złapię. Zdarzało się wrzucać torrenta windowsa 7, programów i różnych gier, bo to akurat było pod ręką.

Czy mogą się przyczepić za "rozprowadzanie pirackiego oprogramowania"?
Moim zdaniem wrzucanie torrentów nie jest jakimś bezpośrednim piractwem, bo nie udostępniam pliku gry/programu bezpośrednio, tylko udostępniam torrent (źródło/link/odnośnik), z którego można to pobrać.
Dureń ze mnie, nie pomyślałem wcześniej Smile mogłem wrzucać jakieś gówno i zmieniać rozszerzenia na .torrent - nie byłoby kłopotu.

To samo z ppd jest.Dana osoba wstawia tylko link na serwer ale to nadal jest piractwo
(08-08-2013 19:03)MixKosa napisał(a):  To zależy jeśli dajesz fake a tytuł że jest tam coś to jest dobrze a jeśli dajesz coś real to już jest nie dobrze, ale to chyba PPD a nie PPA impreza
Prościej:
Daję prawdziwy torrent Windows'a 7 a podpisuję go "GTA V Pack.torrent".
No to wprowadzasz w błąd ludzi tylko a nie dajesz im fake plik. hehbeka
Nie dość, że wprowadzasz ludzi w błąd to jeszcze rozprzestrzeniasz pliki chronione prawem autorskim
Wątek zamknięty