Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Znawca Lustrzanek - Poszukiwany :)

Autor Wiadomość
RE: Znawca Lustrzanek - Poszukiwany :)
Sprawdź:
Radziła bym Ci się pospieszyć, bo zestaw jak widzisz jest pełny,a został tylko jeden dzień Big Grin A co do obiektywu to niestety, ale w żadnym zestawie o takiej cenie nie znajdziesz dobrego obiektywu.
Szacowana cena dobrego, szerokokątnego obiektywu zaczyna się dopiero od 1000 zł Jeśli jesteś na tyle zdecydowany to zawsze możesz dokupić sobie dobre szkło w późniejszym czasie.
Daj znać na co się zdecydowałeś Smile

Loffe, dumny członek http://zarabiam.com od May 2011.
duza roznica miedzy 15-55 a 15-115?
bo nie mam specjalnie orientacji Smile

[Obrazek: zarabiam.com.png]
W zoomie różnica jest znaczna, w jakości niekoniecznie Wink
Hej, chyba zapomniałeś, że nie jestem profesjonalistką tylko amatorką Tongue
15-55? chyba 18-55????
18-55 Idealny obiektyw ogólnego zastosowania,nic szczególnego. Został zaprojektowany specjalnie do lustrzanek cyfrowych 15-55 a 15-115 Nigdy się z takimi obiektywami nie spotkałam, nie miałam okazji. I nie interesowałam się nimi. Teraz nie mogę Ci pomóc. :/

Loffe, dumny członek http://zarabiam.com od May 2011.
czyli tylko zoom ? rozumiem ze ZAWSZE lepiej miec 115 niz 55 ? w koncu to to samo (kwestia jak mocno przekrece objektyw - taki zoom uzyskam). Jesli sie myle niech ktos mnie poprawi.

[Obrazek: zarabiam.com.png]
18-55 i 18-105 mogą się różnić jeszcze jasnością, czyli ilością światła jakie do nich wpadają. Tzn im mniejsza wartość przysłony tym lepiej. W porównywanych modelach pewnie nie ma większej różnicy.
Osobiście wybrałbym 18-105 bo jest bardziej uniwersalny.
Odpowiedz