Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Powrót do zarabiania [SEO] » ...

Autor Wiadomość
RE: Dziennik licealisty
Sprawdź:
Jaki masz stosunke linków dofollow do nofollow?

dom3l3k, członek http://zarabiam.com od Oct 2010.
Glosy: pspsga (+1)
(06-01-2018 20:59)dom3lek napisał(a):  Jaki masz stosunke linków dofollow do follow?

Chodzi o stosunek dofollow : nofollow?

Jeśli tak , to staram się trzymać około 8 : 2 (czyli na 10 linków mam 8 dofollow i 2 nofollow) Smile
(06-01-2018 21:02)pspsga napisał(a):  
(06-01-2018 20:59)dom3lek napisał(a):  Jaki masz stosunke linków dofollow do follow?

Chodzi o stosunek dofollow : nofollow?

Jeśli tak , to staram się trzymać około 8 : 2 (czyli na 10 linków mam 8 dofollow i 2 nofollow) Smile

Dość duży ten stosunek, ja osobiście stosuje 60:40, 70:30.

Generalnie jak nie masz konkurencyjnych fraz to powinieneś leciutko wskoczyć do top10.

Sprawdzałeś czy zaindeksowano Ci te backlinki?

Tak. Sporadycznie staram się sprawdzać wysłane BL do google/submiturl i indeksuje mi około 95% , więc nie narzekam Big Grin

Jakaś konkurencja na tych frazach jest , za łatwo też nie może być Tongue Na TOP 10 jeszcze jest czas (stronę linkuję około 25 dni)
RE: Dziennik OGads
[Obrazek: 37UkMhB.png]

Cześć! Zapraszam Was na kolejną aktualizację mojego dzienniczka Smile Dlaczego aktualizacja jest akurat dzisiaj , a nie jak to zwykle bywało w niedzielę? Ponieważ jest jeden prosty powód. Dzisiaj mija dokładnie MIESIĄC od kiedy zacząłem pozycjonować moją 1 stronę. Nie myślałem , że to tak pójdzie , ale stała się MAGIA i się udało Cool

[Obrazek: HgVrfFh.png]

[Obrazek: GgUei37.png]

Jak to się stało? Sam nie wiem Big Grin W każdym razie mi to nie przeszkadza. Teraz zostało jeszcze kilka dni/tygodni linkowania, aby strona się unormowała i na stałe została w TOP3 (chcę również kilka innych kw wbić do TOP3). Co prawda jakoś ilość leadów nie jest na razie powalająca , ale wierzę , że jak już będą się solidnie serpy trzymały i wbije jeszcze jedną frazę , która teraz jest TOP10 i ma około 20k wyszukiwań miesięcznie , to wtedy powinno być dużo lepiej Smile

Prawdopodobnie za kilka dni już będę mógł tą stronę odstawić , by leżała i zarabiała , więc zostanie mi jeszcze tylko 1 strona. Nie wiem czy na razie jest sens brać się za kolejną , ponieważ obecnie za wiele czasu nie mam Sad

Więc u mnie się dzieję Tongue To by było na tyle , bo jeszcze muszę iść tą stronę dzisiaj trochę podlinkować Cool

Po raz kolejny chciałbym podziękować wszystkim osobom , które zaglądają do mojego dziennika!
DZIĘKI!

Jeśli ktoś chciałby skontaktować się ze mną lub przekazać jakieś cenne uwagi , to zapraszam do kontaktu po przez wiadomość prywatną lub GG 59672811.

Miłego Weekendu!
YO!

Glosy: Zawik (+1), Crausher (+1), dom3lek (+1), Itaru (+1), luka600 (+1)
Czym sprawdzasz ilość wyszukiwań w google ? Jeśli można wiedzieć Tongue
Ogólnie bardzo fajny dziennik przyjemnie się czyta Smile
Linkowanie tylko i wyłącznie webami 2.0?

Dzięki Smile

Osobiście korzystam z 3 stron:
-SerpYou (widoczny w poście wyżej)
-SerpLab
-ProRankTracker
Glosy: Itaru (+1)
Dwa pierwsze znałem ale ProRankTracker się przyda, dzięki wielkie Smile
Glosy: pspsga (+1)
(13-01-2018 00:17)Itaru napisał(a):  Dwa pierwsze znałem ale ProRankTracker się przyda, dzięki wielkie Smile

Tylko w ProRankTrackerze nie ma ustawionej godziny w wynikach serpów. Np. Mi kilka kw zaktualizowało rano , a kilka wieczorem , mimo , że dodane były w tym samym czasie. Jednak osobiście uważam , że z drugiej strony może to być dobra opcja , ponieważ wiemy jak wyglądały nasze pozycję w przeciągu całego dnia Smile
Odpowiedz