(27-07-2017 09:24)Ratchet napisał(a): Chodziło mi o te wydarzenia w krótkim terminie, bo napisałeś, że głównie tym się sugerujesz, grając na ten minimum 1% dziennie, a przeglądając te pary walutowe na screenie, który wrzuciłeś, nie było tam chyba żadnych specjalnych wzrostów motywowanych jakimiś wydarzeniami, czy to w krótkim, czy w długim terminie. Wszystkie te pary na Bittrexie, z wyjątkiem BTC/ETH, łączyła niska płynność rynku i stosunkowo wysoki spread.
Żebyś czasem nie potraktował tego postu jako atak
chodzi mi tylko o wymianę poglądów 
Najprościej tłumacząc, nie wchodzę tam gdzie widzę już przepompowane jak np. LISK jest na +20 % to nie wchodzę i nie ryzykuję, czy poleci 2 % do góry czy nie.
Często wchodzę jak widzę np. Ethereum na -6 % i zaczyna odbijać, jaka jest linia trendu spadkowego, jak się zachowywała dana kryptowaluta przez ostatnie 7, 30 dni czy to były stabilne spadki i wzrosty, czy leciało wszystko drastycznie (głównie na shitcoinach)
Tak jak napisałem linia trendu spadkowego też nam potrafi dużo powiedzieć.
Testowo jeszcze robię teraz codziennie ok. 10 transakcji 1 - 1.5 % na PLUS, bez straty żadnej więc może to być dobra taktyka do zarobku dużych dzięgów $, ale wszystko wyjdzie w praniu w myśl zasady nie chwal dnia przed zachodem słońca.
Ale nie ma pewniaków i to nawet najlepszy z Forexa powie, że czasami wszelkie najlepsze analizy techniczne zawodzą na całej linii, a przy krypto to już całkiem bo jak wielokrotnie wspominałem giełda kryptowalut to znacznie znacznie bardziej niestabilny rynek od giełdy papierów wartościowych.
JUTRO wyjeżdżam na wakacje, wracam 9 sierpnia - 10 SIERPNIA zaczynam już projekt.