Siemano!
Czas na pierwsze podsumowanie! Będę podsumowywał tydzień wraz z początkiem weekendu. Mój weekend zaczął się już wczoraj więc dziś pierwsze podsumowanie.
Jak to było przez ten tydzień?
Lipnie. Youtube skasował praktycznie wszystkie moje najbardziej dochodowe kanały. W zeszłym tygodniu mój zarobek wynosił :
22,33$ a w tym tylko
5,16$.
Sprawiło to, że kompletnie straciłem motywację. Jednak nie mogę się poddać więc założyłem bloga na blogspocie i dodałem dziś na niego dwa posty. Planuję dodać dziś około 30 postów. Dlaczego aż tyle? Ponieważ w tygodniu nie będzie mi się chciało dodawać dużej ilości wpisów więc będę dodawał jeden/dwa dziennie.
Wymyśliłem sobie niszę jednak potrzebuję dobrej domeny (.com) i dobrego motywu na WP. Przydałby się również dobry i tani hosting. Najlepiej by było gdyby oba serwisy (jeden od domeny, a drugi od hostingu) obsługiwały płatności PayPal i gdybym się zmieścił w zarobionej w tym tygodniu kwocie. Muszę poszukać jakichś przecen.
Jednak sama nisza dużo mi nie da. Muszę również jakoś tego bloga wypromować a na tym się kompletnie nie znam.
Postanowiłem również skorzystać z poradnika prowadzonego przez Vasakiego, zakupiłem już domenę i tak dalej, ale nazwa.pl uparcie nie pozwala mi na przekierowanie adresów DNS. Pisałem do supportu i czekam na odpowiedź.
Podsumowując :
- Kończę z YT
- Zakładam stronę na podstawie poradnika Vasakiego
- Tworzę stronę na WP pod niszę
- Dodaję posty na bloga na blogspocie
- Modlę się żeby zarobić w przyszłym tygodniu więcej niż 5 dolarów
Ponoć lubicie zdjęcia to wstawię i swoje, ale nie ma się czym chwalić.
![[Obrazek: hmvBggp.png]](http://i.imgur.com/hmvBggp.png)
EDIT : // jako hosting wybrałem mintshost.pl, jeszcze tylko domena.