(16-05-2017 13:36)KeeX napisał(a): Dzień dobry,
Szanowni Użytkownicy,
Na chwilę obecną tymczasowo wyłączyliśmy darmowe rejestracje. Chcemy usprawnić proces zakładania konta, dlatego znaleźliśmy złoty środek rozwiązań, które ostatnio wdrażaliśmy.
Rejestrację odblokujemy w przeciągu kilku dni. Jednocześnie jeśli ktoś potrzebuje konta na już, zachęcam do skorzystania z wariantu Premium. Można również napisać zgłoszenie (Kontakt) z mailem i nazwą, to stworzymy konto
.
Co do opinii użytkownika kaktuho, jest ona niezgodna z rzeczywistością - użytkownik powinien czuć się zatem zobowiązany do sprostowania swoich słów.
Udanego dnia,
Mateusz Wiatrzyk
Widzę że moja opinia została
Tak czuję się w obowiązku sprostowania moich słów.
Fakt faktem, konto Państwo mi założyliście sami. Sposób rejestracji jest problemowy (o czym też wspominaliście wcześniej sami w mailach).
Jeśli płace dostaję kod i on nie działa to normalne że użytkownik może poczuć się oszukany. Po moim kontakcie z Państwem, dostałem od Was jeszcze 4-6 kodów z których również nie mogłem się zarejestrować.
Potem kontakt się urwał i dopiero po tym jak sam napisałem iż opiszę na forum ( po kilku godzinach ) dostałem odpowiedz i POMOGLIŚCIE, zakładając konto sami
Wprowadzacie nowy system rejestracji, super to jest plus obecny nie działa jak powinien.