(31-03-2017 16:15)eforsa napisał(a): WCIĄŻ DZIAŁAMY!
Do chwili obecnej prowadziliśmy negocjacje z operatorami(...)
Dobrze rozumiem, wszystkie leady będą walidowane przez operatorów i zatwierdzane do wypłaty? Czy będzie to wybiórcza działalność, bardziej na podstawie ewentualnych reklamacji?
A tak ogólnie, to zarabiam od x lat w sieciach afiliacyjnych i tam sprawa walidacji leadów/sprzedaży a potem oczekiwanie na opłatę faktury jest rzeczą naturalną (rekordowo czekałem na niektóre opłacenie kampanii i po pół roku), idzie się przyzwyczaić

. Choć zdaję sobie sprawę, że sytuacja gdzie ktoś siada wieczorem do kompa, promuje i zdobywa leady a na drugi dzień rano zleca wypłatę i kasę ma na koncie po kwadransie, to bardzo komfortowa opcja i teraz obecna zmiana będzie diametralna dla takiego wydawcy

.
Cóż, regularne zarabianie i wypłaty za poprzednie miesiące zaczną się zazębiać jedna po drugiej.
Nie wiem też jak będzie w konkurencyjnych serwisach, jeśli mały % leadów będzie odrzucana przez operatorów, to sieci z większym kapitałem, będą mogły niejako kredytować wypłaty i realizować znacznie szybciej niż realnie same otrzymają pieniądze na konto.