Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
W maju wogóle wycofałem pieniądze z Bitbaya po filmiku Nitro zostawiłem tam 200 zł. No i zacząłem jakąś pracę normalną na olx znalazłem, najpierw ogrodzenia, ale chyba trafił im się ktoś lepszy bo nie dzwonią, potem dachy sam zrezygnowałem bo był jakiś pato koleś no i zobaczymy co w czerwcu. Wykonałem też 1 zlecenie. Staram się uczyć nowych rzeczy teraz w wolnych chwilach.
(29-05-2021 12:39)Madara Uchiha napisał(a): ... potem dachy sam zrezygnowałem bo był jakiś pato koleś no i zobaczymy co w czerwcu....
Ale że co, jako dekarz przy budowaniu/remontowaniu dachów? Przecież tu pracy musi być w bród, bo obecnie znaleźć fachowców w tej branży graniczy z cudem, tyle ludzi się buduje.
Z treści dziennika wnioskuje, że jesteś obyty z programowaniem itp. Nie sądzisz, że powinieneś wrzucić drugi bieg w tym kierunku i szukać więcej zleceń, ewentualnie zatrudnić się w jakieś firmie z tej branży i rozwijać w tym kierunku? Jak zaczniesz tyrać fizycznie na dachach/budowie, to może Ci w pewnym momencie brakować sił witalnych i zaniedbasz swoje działania online, łatwo wtedy zagonić się w kozi róg i co gorsze w nim się rozgościć. W pracy np. na takich dachach dojdziesz do pewnej kwoty zarobków, której juz znacząco nie przeskoczysz, nie ma opcji skalowania. Co innego w internecie.
Jak już masz pracować na budowie to za granicą, posiedzieć 2-3 lata, po robocie nauczyc sie programować, wrocic do polski i działać w tym kierunku. Albo nawet za granica ale dalej rozwijac programowanie i tam pracowac jako programista.
Mi się wydaje że kolega tej pracy szuka jako tymczasowe źródło dochodu (wiadomo trzeba z czegoś żyć), a internetu nadal nie odpuszcza w dłuższej perspektywie. Ale niech się sam zainteresowany wypowie.
Dokładnie to praca na maks kilka miesięcy, chcę po prostu trochę formy zrobić i się opalić, a pieniądze większość zainwestuję w krypto i akcje pewnie. No i w wolnych chwilach uczę się frameworka php.
(30-05-2021 08:07)Madara Uchiha napisał(a): Dokładnie to praca na maks kilka miesięcy, chcę po prostu trochę formy zrobić i się opalić, a pieniądze większość zainwestuję w krypto i akcje pewnie. No i w wolnych chwilach uczę się frameworka php.
Jakiego frameworka jak mozna wiedziec? I w ogóle jak z czystą znajomością PHP i OOP u ciebie?
(30-05-2021 08:07)Madara Uchiha napisał(a): Dokładnie to praca na maks kilka miesięcy, chcę po prostu trochę formy zrobić i się opalić, a pieniądze większość zainwestuję w krypto i akcje pewnie. No i w wolnych chwilach uczę się frameworka php.
Jakiego frameworka jak mozna wiedziec? I w ogóle jak z czystą znajomością PHP i OOP u ciebie?
OOP w PHP nie jest ciężkie. Jak się już umie podstawy, dziedziczenie, polimorfizm to wystarczy jakiś framework walnąc i stanowisko Junior PHP Developer stoi otworem. Ja zalecam na start Laravel, dużo materiałów znajdziesz i jest jednym z najpopularniejszych frameworków. Nie jest ciężki. Ja pamiętam jak się go uczyłem to po całym dniu przerabiania kursu zrobiłem prosty serwis al'a YouTube.
Info na temat z których kursów zaczynałem też mogę podesłać na PW.