(02-02-2024 10:54)ryans napisał(a): Poza obligacjami masz jakiś plan na dalsze inwestycje zgromadzonych środków? 
Jak najbardziej, zapraszam do lektury.
Dzień 41
No trochę mnie nie było aż DZIESIĘĆ dni, ale nie było to z powodu lenistwa, a wręcz odwrotnie

było bardzo dużo pracy.
- To zacznę od śmiesznych spraw, dzięki wam na
ySense wpadło 0,02$! wszystko dzięki poleconym. dzięki wam jestem o 0,0008% bliżej celu <3
- Na
letyshops zarobiłem aż 50.89PLN, sporo po rodzinie poodgarniałem zakupów, jak i kupiłem parę rzeczy przy cashbacku wynoszącym aż 13,5%.
Obligacje działają sobie cały czas w tle, dając mi 0,33 PLN od ostatniego update. Średnio powinny dać 1 pln miesięcznie już przy 2 sztukach.
Wypłaciłem także kolejne 10€ z
Robinhood crypto, po to by pobawić się w inwestora. I 29 stycznia, zakupiłem 2 akcje XTB, wydałem na nie łącznie 78,92 PLN, i już w kilka dni "zarobiły" swoje, zwiększając wartość o 6,92 PLN, czyli ponad 8,5% w kilka dni
Planuje posiadać obligacje w stosunku do akcji 1:1, więc by wyrównać będę musiał jeszcze 120pln zainwestować w jakiś biznes.
Poza tym reanimowałem martwy kanał na YouTube, wywaliłem na nim stare filmy. Niewiele różni się on od świeżego kanału poza 45 subami (jak dotrę do 1000 to i tak nie będzie miało to znaczenia), jest to rzecz, która obecnie najbardziej konsumuje mój czas.
Czyli 2 nowości od ostatniego posta
Podsumowanie
Uprościłem wykres, teraz są tylko 3 wartości:
Zarobione: akcje, obligacje, gotówka.
Niezrealizowane: niewypłacone środki z programów partnerskich, zysk na akcjach (jeszcze nie sprzedanych), lub % wypracowany na obligacjach ale niewypłacony.
Brakujące: tu chyba oczywiste, ale to kwota brakująca do 10tys pln.
Zmiana:
ySense:
+0,02$
letyshops:
+50.89 PLN
Obligacje:
+0,34 PLN
Akcje:
+6,92PLN