Sprawdź:
Co zauważyłem na większości tych portali to to, że ludzie niezależnie czy mają dużo czy mało pozytywów zwiększają swój dług z każdym miesiącem. Niektórzy robią po 20 tys. zł długu w kilka miesięcy. Można powiedzieć, że większość z tych kont, które mają nawet po 50-100+ pozytywów zmierza po równi pochyłej. Co z tego, że pozytywów wiele jak zaraz się nie wypłaci. Z drugiej strony pełno żółtków bez pozytywów gdzie ryzyko jest zbyt wiele do inwestycji.
Chociaż z tego co zauważyłem ludzie o dziwo pożyczają pieniądze nawet kontom bez pozytywnych opinii.
Gdy zacząłem interesować się tematem dodałem do ulubionych kilka profili gdzie zysk był kuszący tylko dług coraz większy. Teraz już 2 z tych kont mają po 5k+ zł niespłaconych zobowiązań, a to tylko jeden portal pożyczkowy.
Czy ktoś bardziej obeznany w temacie może mi powiedzieć co dalej się dzieje z takimi użytkownikami ? Przestają się logować, a pieniądz przepada raz na zawsze ? Przecież szanse wyegzekwowania jakiejkolwiek kwoty od takiej osoby są mizerne.