Ja pierwsze złotówki zarabiałem na allegro na sciąganiu simlocków z nokii 3310 itp.
Pamietam że za simlocki komisy brały 40-50zl (Karton Malborasów kosztował nmniej). Jak zaniosłem swoją nokie w trakcie operacji wpadł jakis facet i zrobił mega afere .Sprzedawca sie tłumaczył i pokazywał jakiesdokumwnty na monitorze. W tle był odpalony program do softa. Zwykle okienko gdzie sie wybiera marke i model telefonu i puste pole gdzie podajemy IMEI i program generował kod do odblokowania SIM i . Ala KEY-GEN z banalna nazwa . Po jakims czasie znalazłem w necie na Kazaa lub osloo pliki o takiej nazwie . Dla jaj wystawiłem oferte na allegro zdejmowania Simlocka dla modeli Nokii które nie wymagały kabla tylko IMEI. Tego samego dnia kilka osób napisało email ze kase wpłacili i przesłali IMEI. Ja odesłałem wygenerowane kody i po Tygodniu miałem juz kilkanaście ofert dziennie.
Simloka zdejmowałem za 10zł

. Piękne czasy ALLEGRO, ŚWISTAKA, AUKCJE24 i eBAY. . Jako 17 latek zarobiłem w kilka miesiecy wiecej niż potem przez kilka lat tyrajac na budowie. Ale że młody i głópi to kasa poszła na balety. ZŁOTTE CZASY Allegro. Potem goniłem akcesoria do GSM (kable kryształowe klawiaturki itp które wyszukiwałem w pakietach . Teraz to na allegro nawet nie zaglądam bo niema po co .