@up
Aleś Ty błyskotliwy -.- Akurat wiem co nie co, więc nie ucz ojca robić dzieci. Natomiast po Twojej wypowiedzi widzę, że Twoja wiedza nie jest jakaś wygórowana... A to dlatego, że CAPTCHA to nie jest jeden system kodowania... ale no przecież Ty masz na myśli reCAPTCHE (a ta, z przykrością muszę stwierdzić, jest Googlowska -.-). Pomijając już fakt, że w ogóle nie zrozumiałeś pytania, powtórzę je jeszcze raz - przy czym teraz wyjaśnię dogłębnie o co mi chodzi. Otóż CAPTCHA to bardzo często obrazki, natomiast PHP jest wolne, operacje na obrazkach są z reguły wolne, dlatego też sumując PHP i obrazki otrzymujemy skrypty na prawdę bardzo wolne. Dlatego też zapytałem czy boty były pisane w PHP, bo gdyby były napisane w PHP to do złamania reCAPTCHY (która ponoć nie ma nic wspólnego z Google) potrzebowałbyś serwerów Googlowskich... To był taki żarcik (dodam, żebyś zrozumiał - inaczej BARDZO MOCNYCH). Ale swoją drogą, nowa reCAPTCHA została już złamana i złamanie jej wcale nie graniczy z cudem. Wystarczy zastosować kilka technik... nie mówię, że ja jestem w stanie ją złamać, bo nigdy nie próbowałem i nie mam zamiaru, ale tylko staram się Ci uświadomić Panie Pr0gramisto, że nie takie rzeczy już łamali. Polecam lekturę:
http://www.boyter.org/decoding-captchas/