Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Sposoby zarabiania na blogu

Autor Wiadomość
RE: Sposoby zarabiania na blogu
Sprawdź:
To gdzie najlepiej postawić takiego bloga?
Na własnej domenie Jerk2

Na razie możesz na darmowym hostingu cisnąć na np. hostinger.pl
Hostinger jest dobry do infekowania szablonów;p
Blogspot to chyba najlepsze rozwiązanie, Możesz zamieszczać reklamy jakie tylko chcesz do tego podpinasz domenę za 10 zł i masz dobrze prosperującą stronkę. Jak zarobisz trochę na reklamach możesz wykupić własny hosting i dalej działać.
Ja np. prosperuję na darmowym blogspocie i domenie. Używam adf.ly + popads.net to wszystko.
(18-08-2013 21:42)vankosiara napisał(a):  Na własnej domenie Jerk2

Na razie możesz na darmowym hostingu cisnąć na np. hostinger.pl

Najlepsza opcja, w takim az.pl masz domeny za free, bez problemu darmowy hosting nada się pod świerzy blog.
hosting na początek polecam za 3zł sms na proserwer.pl
Możesz sobie prowadzić takiego bloga na darmowym hostingu i domenie http://api.hostinger.pl/redir/2258490 polecam możesz pracować w wordpressie i instalować wtyczki które pomogą ci w lepszym pozycjonowaniu swojej strony.
Ja dodam co sam wybrałem. Produkt za 30 zł/miesięcznie. W tym hosting 4 domen, banalnie prosty kreator blogów w WordPress, autoresponder (budowanie listy jest lepsze niż reklamki), kreator video czy wreszcie pokój do webinarów. No i automatycznie możesz polecać innym ten produkt i dostawać 5% ich miesięcznej opłaty (a że to mlm to i inni też będą "wstawiać"osoby pod Ciebie i 5% do Ciebie trafi). Kwestia czasu kiedy nazbiera się 20 osób i wszystkie narzędzi są za free a potem jest jeszcze zarobek z samego hostingu (czyli bycia partnerem), do tego dochód z reklam, do tego dochód z listy mailingowej. Do tego własna "marka" w sieci oparta o WorPress. To wszystko to taka niewielka synergia.Osobiście jestem naprawdę zadowolony.
Choć z pewnością sporo osób powiem, że jestem ciołek że płacę 30zł na miesiąc Smile Pytanie co chcesz zrobić i ile zarobić.
Jak najlepiej zarobić na blogu ? Najlepiej chyba jest po pierwsze pisać z pasji i z czasem dodawać posty, za które ktoś Ci zapłaci . Na początek polecam używać WordPress-a jako platformy masz tam mnóstwo motywów za free i na pewno coś dla Siebie znajdziesz . Domenę radzę wykupić swoją, by budować własną markę Smile . Hosting na początek powinno Ci starczyć darmowe konto na hostinger.pl .
Odpowiedz