Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Kupno nowego laptop + / $ za free!

Autor Wiadomość
RE: Kupno nowego laptop. <Pomoz> + / $ za free!
Sprawdź:
Co Wy gadacie Big Grin

Sam mam dwa laptopy i używam ich do grania, jeden Acer, drugi Toshiba..
Nie ma mowy o jakimkolwiek serwisie..
Fakt, że trzeba wyłożyć za nie nie małą kasę, dałem 4200zł za Toshibe, ale opłacało się.
(16-03-2011 18:25)adrick1197 napisał(a):  a pc'k do ilu zł ?? to poszukam jakiegoś dobrego ostatnio znalazlem dobrego za 1,5 k zł ale gdzies mi sie zapodzial linkBig Grin

Nigdy w życiu nie kupuje się gotowych zestawów ! NIGDY. Kupuje się części do kompa. Jak się znasz to sporządzasz sobie listę podzespołów i zamawiasz na allegro, lub robią Ci to ludzie z for ( PCLab, PCFormat ), jeśli nic z tego to idziesz do salonu, pytasz co i jak, koleś Ci mówi i zamawiasz części, potem na chatę idziesz składasz do kupy i tyle, ewentualnie dajesz znajomemu do złożenia. Nie dawaj sępom z salonów składać kompa bo złożą Ci to byle jak i nie będzie ani wyglądu, ani czystości, a zwłaszcza nie dawaj im zarobić na pierdołach !
(16-03-2011 18:25)adrick1197 napisał(a):  a pc'k do ilu zł ?? to poszukam jakiegoś dobrego ostatnio znalazlem dobrego za 1,5 k zł ale gdzies mi sie zapodzial linkBig Grin

Tylko nie mów, że to jakiś gotowiec z allegro :|

http://forum.pcformat.pl/Gotowe-zestawy-...zec-2011-t

Jak dla mnie nie ma sensu kupować lapka do gier. Powyżej masz dobre zestawy komputerowe, w twoim budżecie to już można mieć naprawdę fajny sprzęt, który starczy na lata. Możesz też dopytać się ich tam na forum jakbyś chciał coś zmienić.
Glosy: Surlope (+1)
pc : http://allegro.pl/komputer-i5-760-ram-4g...11237.html
http://allegro.pl/komputer-i7-1000gb-4gb...22087.html
A zasadził panu ktoś kiedyś porządnego kopa w dupe?
Glosy: Dominator (+1)
Dajcie spokój z PC, autor tematu wyraźnie zaznaczył, że chce kupić notebooka..
Precz z gotowcami tylko i wyłącznie samemu składać np. na proline.pl
Z gotowcami należy postępować tak jak na mojej sygnaturze \/
(16-03-2011 18:29)DDK napisał(a):  

Nigdy w życiu nie kupuje się gotowych zestawów ! NIGDY. Kupuje się części do kompa. Jak się znasz to sporządzasz sobie listę podzespołów i zamawiasz na allegro, lub robią Ci to ludzie z for ( PCLab, PCFormat ), jeśli nic z tego to idziesz do salonu, pytasz co i jak, koleś Ci mówi i zamawiasz części, potem na chatę idziesz składasz do kupy i tyle, ewentualnie dajesz znajomemu do złożenia. Nie dawaj sępom z salonów składać kompa bo złożą Ci to byle jak i nie będzie ani wyglądu, ani czystości, a zwłaszcza nie dawaj im zarobić na pierdołach !

DDK Ma stanowczą racje Tongue Pod koniec wakacji znajomy złożył mi kompa za 1.5 k zł I smiga mi wszytscioutko xD
A co do lapka to posiadam ACER'a Typowego do gier, lecz itak wole kompaTongue Nie Pamiętam modelu tego acera pózniej poszukam i dam CI linka.
No to powiem tak.
Miałem trochę z tym do czynienia.
"Laptopy nie służą do grania" <- tak to się mówiło kilka lat temu, powiedzmy, że to jest stereotyp.
Ktoś podał wyżej HP, tak niby dobry, ale jeśli chodzi o granie to szybko się przegrzewa. HP'ki się ogólnie grzeją.

W mojej hierarchii laptopów górują ASUS'y. Wg. mnie najlepsza firma. Ktoś wyżej wspomniał o K72
http://allegro.pl/asus-k72jt-k72jr-i3-38...78206.html

Dlaczego ?
Najbardziej wydajna pamięć, procesor dostosowuje się do czynności wykonywanej w danej chwili.

Jednak jest perełka, która odbiega od Asusów a jest to Samsung R580
http://allegro.pl/samsung-q530-r580-i5-4...14522.html
W tej cenie, najlepszy i najwydatniejszy sprzęt.
Bardzo długo szukaliśmy z kumplem czegoś dla niego, bawi się w esports, gra tam w CS'a fify itd, koleś ogólnie jest wymagający. Rozjechaliśmy się na studia, więc stacjonarnego nie może ze sobą wozić w dwie strony a często wraca do rodzinnego miasta, także musiał kupić laptopa. Sprawdzaliśmy, testowaliśmy, porównywaliśmy i doszliśmy do wniosku, że ten samsung będzie najlepszy. Kupił go i jest jak najbardziej zadowolony. Nie grzeje się, nie wyłącza się, bateria bardzo długo trzyma. Także osobiście jak najbardziej polecam tego Samsunga, lub Asusa.
Cytat:"Laptopy nie służą do grania" <- tak to się mówiło kilka lat temu, powiedzmy, że to jest stereotyp.
Zależy laptop "za ile".
Cytat:Bardzo długo szukaliśmy z kumplem czegoś dla niego, bawi się w esports, gra tam w CS'a fify itd, koleś ogólnie jest wymagający.

Nie mówimy o TAKICH grach, bo chyba wiadomo, że FIFE 11 czy CS'a można odpalić na byle jednojajowcu.
Glosy: Dominator (+1)
Odpowiedz