BizNET napisał(a):Dlaczego kasa nie została zwrócona? do tej pory? bo nie logowałem się na to konto gdyż mieliśmy tam stan ujemny (po zabraniu nam kasy)
Kłamstwo - po kazdej operacji dostawałeś maila z PP więc nie musiałeś sie nigdzie logować.
BizNET napisał(a):-Dlaczego wskazano moja transakcję jako nieautoryzowany dostęp? A co to znaczy?
Nie wiesz? To Twoja interwencja spowodowała cofnięcie wpłaty. W zgłoszeniu podałeś numery transakcji ze mną jako wykonane przez rzekomego hackera.
BizNET napisał(a):-Dlaczego milczało GG i mail? (Te które podałes przy transakcji) Nie podawałem żadnego ja osobiście ponieważ transakcji dokonał drugi admin szuwi.net
GG było z Szuwi.net - dlaczego nie odpowiadałeś (albo drugi admin). Maile otrzymywałeś (żaden sie nie wrócił). Nie odpowiadałes bo myslałeś, ze Cie nie znajdę. Dlatego nie podałeś swojego GG ani swojego maila.
BizNET napisał(a):-Dlaczego nie otrzymałem zadnego odzewu na żądanie zwrotu? tak jak w 1 punkcie... O koncie zapomniałem
Nie musiałes sie logowac. Dostałeś maila. A nawet kilka maili. Dobrze wiedziałeś co jest grane.
BizNET napisał(a):-Czy kasa wpłynęła na konto Szuwi.net? Chyba wypłynęła na Twoje konto!! Ja tobie płaciłem nie ty mi!
Ja wpłaciłem Ci kase na konto w Szuwi.net. O czym Ty mówisz. A skoro konto było firmowe to czemu GG i mail nie?
Widzisz jak kłamiesz? Na każde pytanie masz kłamstwo.
A wytarczyło powiedzieć "przepraszam" i wrócić kasę. Ale do tego trzeba miec honor i uczciwość.
W ten sposób dyskusja nie prowadzi do niczego. Mam jasność sytuacji.
Jestes oszustem. Zrobiłes to celowo.
Piszesz, że Cię straszę. Nie. Dobry zwyczaj nakazuje rozwiązac sprawe po dobroci. To dla Ciebie była szansa na zachowanie twarzy (chociaż części). Dla uwaznych czytelników nie ma wątpliwości.
Skoro nie chcesz załatwic tego w taki sposób trudno.
Dla informacji pozostałych uzytkowników forum.
Poinformuję Was o dalszym biegu sprawy.
Mechanizm oszustwa jest taki:
Przy transakcji trzeba zadbać o to aby uniemozliwić drugiej stronie zlokalizowanie. Mozna podac inny GG, inny mail :-) Po dokonaniu transakcji uzytkownik zgłasza nieautoryzowany dostęp do konta i podaje operacje jakie wykonał hacker.
PP wszczyna postępowanie wyjaśnijące i jest duża szansa na zwrot kasy (podobno skradzionej przez hackera). Oszukany nic nie moze zrobic bo GG nie odpowiada, mail też. Internet jest duży więc znaleźć trudno.
W tym czasie jest sie uczciwym adminem i wszystko jest ładnie. W razie czego zawsze można winą obciążyć durny bank. Bo to on ukradł pieniadze a nie uczciwy admin.
Chcesz dowodów?
Wysłałem kilka maili. Mam napisac kiedy i jakiej treści?
Kontakt na GG: 779748 - Ostatni 30.05 22:57:57 Nieprawda ?
Zgłoszenie oszustwa przez uzytkownika [email protected]
(Info z PP):Zgłoszenieoszustwa/nieautoryzowanegoużycia (Kod rozliczeniowy: C985-L001-T14064-S111-W00M000) (KMM15909056I96L0KM) - nieprawda ?
Przy zgłaszaniu musisz podac numer transakcji. Prosze sprawdzic na stronie PP:
Cytat:Zasada działania tego procesu:
Przekazujesz nam wszystkie informacje, które posiadasz na temat transakcji.
Wysyłamy do Ciebie powiadomienie, że prowadzimy badanie sprawy.
Badanie sprawy zostanie zakończone w ciągu 10 dni roboczych. Jeśli okaże się, że transakcja nie była autoryzowana, firma PayPal zwróci całą kwotę.
Pamiętaj, że następujące operacje nie są traktowane jako nieautoryzowane transakcje:
Płatność dokonana przez członka rodziny, który ma dostęp do konta.
Płatność, którą chcesz zakwestionować z powodu problemu z otrzymanym przedmiotem. W takim przypadku należy złożyć Reklamację kupującego w Centrum rozstrzygania.
Aby kontynuować składanie roszczenia, wprowadź numer identyfikacyjny transakcji dla płatności, które uważasz za nieautoryzowane.
(strona PP)
Kasa wróciła na Twoje konto:
Cytat:Przelew na rachunek:
Tomasz Puchała
--------------------------------------------------------------------------------
Łączna kwota: -40,00 PLN
Wysokość opłaty: 2,71 PLN
Kwota netto: -37,29 PLN
--------------------------------------------------------------------------------
Data: 27 maja 2008
Godzina: 11:14:43 CEST
Oczywiście jest i drugi na 30 zł
Dostałes maila - prawda? Więc wiedziałeś doskonale.
Wysłałem Ci wezwanie do zapłaty:
Cytat:Szczegóły żądania zapłaty
-------------------------------------------------------------------------------
Żądanie wysłane
Od: Janusz (...)
Do: Tomasz Puchała ([email protected])
Kwota: 70,00 PLN
Status: Oczekująca
Data żądania:
27 maja 2008
Temat: Zwrot
Ponowiłem to wezwanie jeszcze kilka razy.
Za kazdym razem dostawałeś maila.
Bardziej szczegółowo sie tego opisac już nie da.
I chodzi tutaj o Twoje działania nie PP. Wystarczyło sie raz odezwać a sprawa dawno byłaby załatwiona.
I kto tutaj jest oszustem ? :->