Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →

Nowy wygląd Zarabiam.com — zobacz, co się zmieniło →

Odpowiedz 
Zlecę instalację certyfikatu SSL

Autor Wiadomość
RE: Zlecę instalację certyfikatu SSL
Sprawdź:
eseles

Mam bardzo dużą pewność ;-) Każda moja strona ma certyfikat SSL. Z "Better Search Replace" korzystam przy stronach które wcześniej tego certyfikatu nie miały. Przy nowych nie muszę do tego używać żadnych wtyczek.

W razie czego plik .htaccess też potrafię sobie z edytować.

Docierając do setna mojej wypowiedzi, nie używam wtyczek tam gdzie nie są potrzebne :-)

Pozwolę sobie specjalnie dla Ciebie podlinkować mój temat:
https://zarabiam.com/Temat-Modyfikacja-W...zek-156576
(30-03-2019 17:05)eseles napisał(a):  
(30-03-2019 09:49)precell napisał(a):  eseles
Ok, tylko po co trzymać kolejną zbędną wtyczkę? "Better Search Replace" instalujesz, robisz podmianę, kasujesz wtyczkę.

precell Gentelmenel
A jaka masz pewnosc, ze jak doda nowe podstrony problem sie nie powtorzy ? Rownie dobrze mogl zedytowac plik .htaccess i dodac odpowiedni zapis. Ta wtyczka raczej nie obciaza serwera.

edit
Pozatym nawet jak ktos poda adres z http to i tak go przekieruje na https w Twojej wtyczce to raczej nie zatrybi Smile

eseles sama wtyczka serwera nie obciąży ale po co pchać wtyczki skoro można to zrobić równie dobrze z poziomu samego WP albo na upartego .htaccessa ? bez sensu jest dorzucać do WP wtyczki, które często są dziurawe i za chwile na serwerze robi się bagno i wtedy owszem wystarczy chwila i już obciążenie jest Smile Wink ofc nie mowie, żeby z wtyczek nie korzystać wcale, ale żeby nie pchać ich tam gdzie wcale nie ma potrzeby Smile
Glosy: rachman (+1)
Vivera precell
Wtyczka to wygoda, wiedza to swoboda. No jak mu sie chce to moze pokombinowac, np. skopiowac .htaccess potem wylaczyc wtyczke i odinstalowac i podmienic plik spowrotem, moze zadziala, takie gdybanie Wink albo znalesc wyrazenie na googlu, ktore za to odpowiada Big Grin
dziś w sieci jest wszystko Big Grin trzeba tylko poszukać lub zapytać Big Grin Wink
eseles

Przez taką wygodę kiedyś jak zacząłem bawić się Wordpressem, miałem ponad 40 wtyczek na blogu Big Grin

Na szczęście teraz czuję się swobodnie :-)
Glosy: Vivera (+1)
Odpowiedz