(05-03-2019 21:08)Itachi198 napisał(a): Hej, powiem tak, allegro to dziadostwo, z tym odsyłaniem do własnego sklepu masz zacznie lepszy pomysł. Unikniesz wysokich prowizji na czym skorzystają także Twoi klienci. Nie sugeruj się tym, że to niezgodne z regulaminem allegro xD jak zrobisz to dobrze (np w nazwie użytkownika podaj nazwę domeny) to ściągniesz ruch do sklepu.
Zawsze podawaj kraj/miasto z którego zostanie nadana paczka (w aukcji)
Sprzedawałem sam, ale odpuściłem odkąd opłaty za reklamę wzrosły gigantycznie.
Polecam olx, sprzedajemy, lento
Składaj regularnie wnioski o zwrot prowizji allegro, proś klientów by zaakceptowali, część się zgodzi, zawsze to kilka złotych mniej zapłacisz.
Powodzenia!
Co do nazwy konta z odesłaniem do witryny sklepu, to całkiem niedawno wyczytałem ze allegro ma się brać za tego typu przekierowywanie i konta maja być banowane, ile w tym prawdy to nie wiem.
Jeżeli allegro nie pozwoli mi na zarobek, to zrezygnuje i tyle, a sklep docelowo i tak będzie, tylko najpierw chcę zacząć od allegro.
Dzięki za porady.
(05-03-2019 21:10)SEOmocni.pl napisał(a): To co mogę doradzić..
Przede wszystkim polskie hurtownie + allegro to nie jest dobra droga. "Hurtownie" nastawione na drop mają zawyżone ceny - często się zdarza, że wyższe niż w normalnych sklepach dla klienta końcowego. Jak połączysz to z wysokimi prowizjami allegro, kosztem promowania i dużą konkurencją, która często sprzedaje taniej niż ty kupujesz... nie wychodzi to na plus.
Co do zawyżonych cen w hurtowaniach to nie do końca prawda, przeglądałem ofertę paru hurtowni i porównywałem ich ceny z allegro, na aukcjach marża waha się w granicach 20-35% czyli tak źle nie jest, zobaczymy jak to będzie.
== Dzień 3, 4 ==
Za dużo nie zrobiłem, obowiązki dnia codziennego trochę mnie zjadły.
Udało się:
- Zaliczona wizyta u księgowego ( tak więc księgowy już jest)
- Wczoraj złożyłem wniosek do ceidg i od dzisiaj "jeste przedsiembiorca"
Na dzisiaj zrobię sobie mały luz, parę partyjek w Gwinta

i może jakiś serial.
Pozdrawiam