Tamtaradam
Fanfary, jestem z powrotem. Nie było mnie na forum, bo raz - byłem chory, dwa wyjechałem na parę dni.
Hosting już zakupiony, domena również, teraz ustawiam wszystko na WP. Udało mi się nawet sklecić jakiś banerek w Gimpie, także grafik nie będzie mi aż tak potrzebny. Szukam nadal pomysłu na ulepszenie go w taki sposób by wyglądał profesjonalnie.
Przede wszystkim zajmuję się teraz kategoriami i tagami, ponieważ strona jest zrobiona pod motyw bloga. Yoast seo już oczywiście zainstalowane, więc wszystko musi spełniać odpowiednie normy. Start strony wydaje mi się, że pójdzie już na weekendzie.
Oprócz tego mam trochę akcji PGE, z tego co widzę dzisiaj wzrost o uwaga 4.21%! Liczę, że w tym roku podniesie się chociaż delikatnie i podejdzie powyżej 16, żebym mógł to w końcu sprzedać.
A teraz pytania:
Jeśli ktoś ma w miarę sporo doświadczenia z WP, jakie wtyczki jeszcze polecacie? Aktualnie zainstalowane:
-Anty spam
-Auto backup
-yoast seo
-tinymce
-contact form
W późniejszej fazie jak stronka troszkę się rozwinie mam zamiar wgrać wtyczkę, która pod każdy post wrzuca moją sygnaturkę.
Mam też mały problem, każdy tag wymaga opisów. Czy te opisy muszą być unikalne? Tzn jeśli zrobię sobie np szablon, i będę zmieniał tylko kilka wyrazów aby całość zachowała sens to ma to ręce i nogi? Czy muszę całość pisać z palca, żeby całość była faktycznie skuteczna?
BITBAY
Zarejestrowałem się i odpaliłem weryfikację, od dwóch tyg cisza, czy ktoś tak miał? Nie dostałem żadnej informacji, ani że odrzucona, ani że coś jest nie tak. Chciałem zainwestować w jakieś krypto ale jak widać nie mogę nawet przejść przez rejestrację, jeśli nie dostanę info do weekendu to pomysł porzucam póki co.
Ostatnie już pytanie, szczególnie to użytkowników starszych. Czy ktoś z was kiedykolwiek zajmował się sprzedażą ziemi? Mam na myśli sporą działkę 1000m2 budowlanej i 1ha zalesionej. Czy jest jakakolwiek możliwość by obszar zalesiony zamienić legalnie oczywiście na budowlany? Tzn nie przyjdę w nocy z piłą i nie wytnę całego lasu.
Na forum będę wracał co jakiś czas, nie mam go teraz zbyt wiele, wszystko co muszę wykonywać wykonuję więc nie widzę większego sensu w codziennym prowadzeniu dziennika.