# Dzień 5
Wszedłem wieczorem sprawdzić jak tam moje zarobki się mają i byłem mile zaskoczony.

Nie spodziewałem się tak szybko pierwszego leada.
Zawsze pierwszy zarobek motywuje do kolejnych działań, ponieważ wiem, że pomysł działa.
Dodanie kilku backlinków na stronach:
webs.com
blogger.com
soundclick.com
spiceworks.com
tumbrl.com
youtube.com
vimeo.com
Wrzuciłem linki do GSA i do pingera żeby przyśpieszyć indeksację w google.
Stworzenie wydarzenia na facebooku.
Z tego co zaobserwowałem wydarzenia na facebooku z odpowiednim postem i keywordami mogą osiągać bardzo wysokie pozycje w google. W jednej niszy przez prawie miesiąc moje wydarzenie utrzymywało się w top 10 - top 20, więc lepiej postarać się napisać czytelny tekst na około 500 słów ze zdjęciami, tak aby przekonać użytkownika do kliknięcia w twój link.
Zrobienie dwóch filmików na youtube.
Szybka robota, parę screenów, adnotacje i muzyka. Nie są to tak idealne produkcje jak pierwsza ale chce sprawdzić czy jakość filmu mocno wpływa na konwersję. Jest to pewnego rodzaju eksperyment bo zawsze starałem się robić dobre jakościowo materiały, takie "seems legit" a widzę, że śmieciowe filmy również osiągają świetne rezultaty u innych osób. Zobaczymy jak to wypadnie.
Kupienie wyświetleń na youtube
Do jednego (najlepszego) filmu kupiłem trochę wyświetleń.
U tego użytkownika kupuję już czwarty raz. Jest napisane 6k wyświetleń za 1$ ale zawsze było to więcej niż 6k. Wyświetlenia są dostarczone bardzo szybko
ALE spadają po kilku tygodniach / miesiącach. Youtube chyba wie, że są to nabijane botami statystyki i zmniejsza ich ilość lecz według mnie warto. Przez ten czas filmik ma szansę na wybicie się i zyskanie prawdziwych widzów. Ludzie częściej klikną w twój materiał, jeśli ma lepsze statystyki i to tyczy się wszystkich mediów.
Tutaj kupiłem wyświetlenia:
Link usunięty - usługa już nie jest dostępna (Dodam inną, przetestowaną)
Poprawienie CMS'a do tworzenia fake generatorów.
Facepalm. Głupi błąd (= zamiast ===) sprawił, że bardziej obeznany z technologiami użytkownik mógł sobie wejść na mój system zarządzania i zrobić wszystko z moją bazą. Dodałem jeszcze bajery typu "wybierz rodzaj urządzenia", tłumacz strony od google i mniejsze wizualne poprawki.
Stworzenie grupy
Zrobiłem tematyczą grupę na facebooku typu "gra + fani" i dodałem ~1000 znajomych do niej. Nie wiele jest grup powyżej 1000 osób w tej niszy więc jest szansa, że moja wybije się i będzie w niej najwięcej ludzi. Gdy przybędzie użytkowników i zaczną coś wstawiać na grupę, wrzucę posta z hackiem i go przypnę. To również jest dobre źródło pozyskiwania wejść na stronę.
ZAROBEK NA TEN DZIEŃ:
$1.73 ~ 6.4zł