Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
(11-01-2017 18:48)rachman napisał(a): Chodziło mi o to że kiedyś testowałem swoje strony pod względem ataków. Wpisujesz w pola formularzy różne skrypty lub w pole adresu próbując wywołać różne zachowania. Także wykorzystując JS. Nie przyszło mi do głowy by wziąć to sobie w zakładki. No ale trochę czasu minęło może wtedy nie było zakładek w takim układzie jak teraz nie pamiętam. Jednak kilka lat minęło. Trzeba poszukać tych skryptów i sobie ułatwić testowanie stron na podatność na ataki
Do testowania dziur na stronie to chyba lepiej by się nadał php.
Pamiętam jak kiedyś grałem w grę przeglądarkową coś w stylu ogame, koleś (spec od php) z sojuszu wysyłał mi floty z misjami "stacjonuj", "powrót floty".
Co normalnie było nie możliwe ;-)
Co do skryptozakładek, najstarszą znalazłem gdzieś z 2009 roku na forum mozlilli :-) Co ciekawe znaleziony kod nadal dział i służy do masowego otwierania linków.
No, tu mowa o JS to o niej wspomniałem. Różnych rzeczy próbowałem testując stronę
Kiedyś w zakładki brałem różne dziwnie konstruowane linki ale świadomie skryptów JS nie tworzyłem by wrzucać w zakładki. Niby takie oczywiste a czasami jak niezbyt potrzebne to człowiek nie pomyśli