grafika którą pokazałeś to kosmiczne pieniądze
ta grafika którą widzisz miała dokładnie nawiązywać do serii warcrafta, mocno wzorowana
dawniej ta gra istniała i miała 16tys graczy, niestety zamknąłem bo zaczęły się problemy z prawami co do grafiki
a nie chciałem mieć problemów

zatem, własna grafika to podstawa
gra nie była wtedy stworzona przeze mnie, bazowała na jednym z silników wydanych w moim serwisie
odkupiłem ją i utrzymywałem przez pół roku
gdy pojawił się wspomniany problem praw, projekt został zamknięty a silnik (uproszczony, zmodyfikowany) trafił do sprzedaży dla młodych pasjonatów tworzenia gier (target: młodzi 10-20lat)
a wyglądało to tak:
http://warcry.abcpromo.pl
szczerze mówiąc wolałbym kogoś kto trochę by wspierał projekt - czy to posiedzieć na forum poodpisywać graczom, czy pokombinować z reklamą
jeśli chcesz tylko dać kaskę, a w ogóle się tym nie interesować to trochę nie o to mi chodzi
jeśli nikt się nie zgłosi a ty dalej byś był zainteresowany to wtedy można rozważyć taką opcję
co do innych projektów, zajmowałem się głównie tworzeniem i wspieraniem a nie wydawaniem
mając kilka lat doświadczeń wreszcie chcę wydać coś własnego
dokładnie potrzeba 2200zł
co do reklamowania, to google oczywiście + fb + aktualna baza graczy
tak miałem trochę projektów, ale wszystkie poupadały głównie dlatego, że po prostu nie miałem własnej grafiki - a zerżnięcie grafiki z neta to słabe rozwiązanie
skoro mamy serwery i domenę, to prędzej czy później gra i tak się zwróci
nie znam gry, która by się nie zwróciła, wszystko zależy od czasu, niektórzy by chcieli żeby się szybko zwróciło