Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online
Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Utrader - 89% zwrotu i 5 transakcji bez ryzyka do 100% depozytu» Dodatkowo dostęp do ekskluzywnych webinarów dla klientów uTrader i czytelników Comparic
RE: Utrader - 89% zwrotu i 5 transakcji bez ryzyka do 100% depozytu
A jak wygląda sprawa odprowadzenie podatku u utrader, Polska chyba nie ma podpisanej umowy o uniknięciu podwójnego opodatkowania z Seszelami ? Czy nie trzeba będzie potem odprowadzać dwóch podatków ?.
Cytat:Zyski i straty z opcji binarnych rozliczamy za pomocą PIT-38 na zasadzie: przychód - strata = dochód. Dochód rozliczamy więc poprzez odjęcie strat od wszystkich zysków. Podatek od dochodów na rynkach kapitałowych wynosi 19% i jest to podatek liniowy. Dodatkowo załączamy PIT/ZG, czyli dokument poświadczający przychody z zagranicy, gdyż żaden z istniejących brokerów nie ma swojej siedziby w Polsce. Zazwyczaj nie ma tutaj podwójnego opodatkowania, ale polecamy sprawdzić kraj rejestracji brokera i umowy o podwójnym opodatkowaniu, aby uniknąc przykrych niespodzianek.
Z tego co wiem Utrader jest zarejestrowany na Łotwie w Rydze.
No właśnie dziwne na stronie utrader nie jest jasno napisane gdzie jest dokładnie zarejestrowana a na różnych stronach jest napisane ze zarejestrowana na Seszelach z główną siedzibą firmy na Łotwie , Cały dzień szukałem czy Polska ma podpisaną umowę o uniknięciu podwójnego opodatkowania i nigdzie nie mogę znaleźć takiej informacji.
Cytat:Jeżeli na przykład korzystasz z usług brokera zarejestrowanego na Malcie, Bahamach lub w innych krajach uznawanych za raje podatkowe (Polska nie posiada z nimi umów chroniących przed podwójnym opodatkowaniem), wtedy niestety podatek zapłacisz w dwóch miejscach. W takim przypadku można jednak skorzystać z zapisów artykułu 30, ustępów 9 i 10 ustawy o podatku dochodowym od osób fizycznych – czytamy w nim, że od podatku należnego (19%) odliczany jest podatek, który zapłacono za granicą. W rezultacie, do zapłacenia w Polsce pozostaje jedynie różnica pomiędzy podatkiem polskim i podatkiem zagranicznym.
Trzeba dopytać się w supporcie, bo też na ich stronie nie widzę dokładnego info. Słyszałem, że ponoć dostali CySec (info niepewne), ale możliwe że teraz na Cyprze są zarejestrowani.