Cytat:"Jak nie kupisz licencji to Twoja inwestycja jest bezużyteczna" - nie kłam. Wystarczy dokupić punktów.
Już wiemy, że obce są zasady giełdy, obca jest znajomość prawa ale nie sądziłem, że obca jest umiejętność czytania ze zrozumieniem.
Przeczytaj jeszcze raz, jeśli nie załapiesz to czytaj tak długo aż załapiesz.
Nie chodzi o to czy PD wyklikasz czy kupisz, chodzi o to, że aby korzystać ze swojej inwestycji musisz kupić licencje. W innym przypadku kopalnia nie wydobywa węgla, a to było treścią umowy.
Nie było treścią umowy czy i jak będę go mógł sprzedać i spieniężyć - ten etap da się bronić, ale nie będę admina wyręczał.
Brak licencji powoduje że nie będę mógł wydobywać. Jak załapiecie na czym polega problem i jak licencja zmienia zawartą umowę to możemy wrócić do dyskusji na argumenty. Ale najpierw proponuję romans z logiką.
Reasumując, zanim kolejny raz zarzucisz mi kłamstwo pomyśl kilka razy, czytaj tak długo aż zrozumiesz sens wypowiedzi adwersarza bez dodawania do tego swojej interpretacji.
Cytat:Tak żartobliwie - skoro wg Ciebie takie to nielegalne i w ogóle nierodowate to mogę spytać czemu wszedłeś w coś nielegalnego a oczekujesz zgodnego z prawem podejścia itd.? Wink Trochę to nielogiczne lub naiwne? Czy jak to określić Wink
Nie ma w tym braku logiki, jest szczypta naiwności. Pomijasz w regulaminie klauzule niedozwolone i resztę akceptujesz. Pomijasz je, bo wiesz, że i tak nikt nie może sie na nie powołać. Klauzula niedozwolona nie powoduje unieważnienia całego regulaminu, w razie sporu pozostałe punkty są prawnie obowiązujące.
Co do braku danych podmiotu to nigdy ich nie szukam, ale to ktoś "sprytnie" wymusił moją aktywność.
Zauważ, że nie interesowało mnie to jak dostałem bana na forum coalco.pl, nie interesowało mnie to jak admin zarzucał mi na Discord brak wiedzy i mieszał z błotem próbując udowodnić, że nie wiem jak działa giełda. Ruszył mnie dopiero fakt, że bez podania regulaminowej przyczyny zabrał mi dostęp do moich środków i je zawłaszczył.
Cytat:Mandaty to kiepski pomysł ale przeglądy? No właściwie urealniło by to kolejny element gry. Dobry pomysł. Urozmaiciłoby to grę.
Mam ich więcej (choc nie muszę sie z nimi zgadzać z inwestycyjnego punktu widzenia, jednak mam świadomość że zwiększą atrakcyjność gry w przeciwieństwie do klikania w PD), ale nie widzę powodu aby wspierać ten projekt.
Jedna rzecz: jeśli udostępniasz wersje beta szerszej publiczności i to w wersji inwestycyjnej MUSISZ określić jakie zmiany będą wprowadzały kolejne obciążenia zmieniające wartość i terminowość inwestycji. Jeśli ktoś źle policzył pierwotne założenia to jak to pięknie pierdyknie przy zwiększonych obrotach i konieczności dokonywania wypłat. To będzie epickie pierdyknięcie.
Powtarzanie jak mantry: "to przede wszystkim gra" nie zmienia faktu, że gra z elementami inwestycyjnymi.
Nikt nie obiecywał mi zwrotu inwestycji, to było do wyliczenia. Zanim dokonałem wpłaty widziałem jak działa system, jakie ma wymagania i obciążenia. Policzyłem koszty, nawet uwzględniając kursy na giełdzie. Jedna rzecz, bez względu na ruchy na giełdzie bez dodatkowych kosztów ( oczywiście zgodnie z umową kupuję energię ) moja kopalnia powinna dawać mi na górce co miesiąc taką samą ilość węgla. Czy i za ile węgiel sprzedam jest inną kwestią, ale bez licencji kopalnia nic mi nie wykopie.
Mogę to co wsadziłem stracić z powodu własnych decyzji giełdowych lub inwestycyjnych, zwrot może się znacząco przedłużyć z powodu wahań giełdowych, itd. Te mechanizmy są nam znane i godziliśmy się na nie. Ale nie może być tak że po zawarciu umowy administrator wali podatkiem 20% bo mu na serwer brakuje, choć i tak policzono, że dedyk to przy obecnym obciążeniu to mocny przerost formy nad treścią.
No i cały czas czekam na logiczne wyjaśnienie jak dodatkowe klikanie w PD uatrakcyjniło grę. Ktoś ma większą frajdę bo wchodzi na 30 sekund na stronę, klika PD i wychodzi? Atrakcja jakich mało. Chyba mam coś z głową bo nie dostrzegam w tym nic atrakcyjnego.
Ta gra ma kilka fajnych elementów, ale klikanie w guzik co 30 minnut do nich nie należy.