Sprawdź:
(03-05-2021 12:23)mahuzz napisał(a): [quote='fusek' pid='1934138' dateline='1619974245']
Hej Mlody - a co masz z nadgarstkiem?
pół roku z jakims gownem walcze i skonczy sie zabiegiem
Siemka, to długa historia dosyć. Kiedyś miałem tą rękę złamaną z przemieszczeniem w nadgarstku, i we wrześniu 2019 przy podciąganiu bodajże poczułem, jakby mi jakaś kość całkowicie przeskoczyła z takim prądem jakby

Ból między kciukiem a nadgarstkiem, tak jakby od wewnętrznej strony nadgarstka.
Na SOR mi powiedzieli, że poczekam x godzin, rano na następny dzień też niechętnie mnie przyjęli a na koniec babka powiedziała, że zwichnięcie i niech Pan odpoczywa XD
Pierwszy fizjo powiedział że zapalenie pochewek ścięgnistych (coś w tym stylu), smarowanie i ćwiczenia. Nic nie dało.
Drugi fizjo powiedział że może to być pęknięta/złamana kość łódeczkowata i to był najgorszy scenariusz, bo długa i niepewna rehabilitacja.
Trzeci, już w sumie nie fizjo a ortopeda, przed wyjazdem do Azji w marcu 2020
powiedział coś takiego skomplikowanego że aż nie pamiętam, dostałem zastrzyk (tą blokadę czy coś takiego) żeby mnie tylko za granicą nie bolało, bo co to za wyjazd by był

W jeden dzień bolało jeszcze, potem nic. Kwiecień/maj znów nawrót, ale nie mocny, w czerwcu po rezonansie (już było dużo lepiej) ortopeda mi powiedział, że są tam jakieś zmiany nieduże, ale nie powiedziałby, że to od tego urazu teraz, a od tamtego złamania xx lat temu i być może coś tam uszkodzilem. I on, wbrew temu, co mówili inni, powiedział, żeby wzmacniać ten nadgarstek, ćwiczyć na siłowni normalnie z ciężarami to, co nie sprawia bólu.
No i cóż, posłuchałem go

- teraz, po roku od blokady, właściwie już o tym nie pamiętam, nawet wyciskanie jakieś już leci z niedużym ciężarem, więc na prostą. No ale to tak tylko u mnie było - nie wyobrażam sobie, że na początku, po urazie, któryś fizjo czy ortopeda mi powie "wzmacniaj to" bo nawet buta nie mogłem zawiązać

Właściwie do dziś nie wiem, co to było. A Tobie co powiedziano?
Trzymam kciuki

!
03.05.2021
no to widze, ze mam to samo - zespół De Qurveina?
Mam teraz blokade, ktora nic nie daje - skonczy sie zabiegiem - operacja

za duzo ruszam prawa reka heh