(16-07-2013 14:24)HardCoreSex napisał(a): Mam kilka ważnych pytań odnośnie umów.
Strasznie zależy mi na umowie o dzieło 15 sierpnia ponieważ kuratorzy gonią, grożą więzieniem a mi się do roboty nie śpieszy przy takich zarobkach na Astro.
1. Jest dziś 16 Lipca, czy dam radę uzyskać umowę o dzieło za miesiąc Lipiec ?
2. Czy na umowie będą widniały moje Dane, Zarobki oraz nazwa waszej firmy tak bym mógł pokazać je w sądzie ?
3. Czy umowa również tak jak wypłata, jest wysyłana 15-ego dnia miesiąca?
Pozdrawiam i gorąco czekam na odpowiedzi.
Witam!
Umowy za lipiec będą zgłaszane na początku sierpnia tj. od 1-7 sierpnia.
1. Będziesz miał możliwość uzyskania umowy za miesiąc lipiec.
2. Wszystkie dane są dostępne na umowie, jednak chce wiedzieć więcej szczegółów, dlaczego umowa ma być dokumentem ukazanym w sądzie.
Na tę chwilę nie wyrażam zgody, aby takie coś miało miejsce.
3. Umowy wysyłane są później,
(16-07-2013 19:34)MrMystery napisał(a): To jak nie ma umów to jaką mamy pewność że będzie pit11 na koniec roku ...?
Będziesz miał 100% pewność, ponieważ rachunkowością zajmuje się księgowa i wszystkie PIT-y będą wam przedstawione

Pozdrawiam!
(16-07-2013 22:14)Mikoszi napisał(a): Lepiej wyjdziecie na tym jak sami się rozliczycie. Tymek nie ma pojęcia w tym wszystkim skoro uważa, że można rozliczać się od 18 roku życia 
Mam pojęcie. Granica ustawiona jest od 17 roku życia tylko i wyłącznie z tego powodu, aby nie bawić się w pisemne zgody rodziców, oświadczające o możliwości rozliczania się przez osobę nieletnią.
Pozdrawiam!