Witaj gościu! Zaloguj się lub Zarejestruj aby móc korzystać ze wszystkich funkcjonalności jakie oferuje to forum! Rozpocznij zarabianie przez internet, poznaj korzysci pracy w domu! Rejestracja i korzystanie z forum jest całkowicie darmowe!
Polska społeczność o zarabianiu przez internet, pracy w domu i dodatkowej pracy online Zobacz dzisiejsze dyskusje →
Odpowiedz 
Dlaczego pijesz / nie pijesz alkoholu?

Autor Wiadomość
RE: Dlaczego pijesz / nie pijesz alkoholu?
Sprawdź:
(18-02-2018 17:22)Captain napisał(a):  
(18-02-2018 10:08)MrocznyKILL napisał(a):  Nie piję wcale... ludzie piją bo chcą doświadczyć "innego stanu"... stanu w którym mogą poczuć się jak to jest gdy "uśpimy część swoich szaraków" i co w takim stanie da się zdziałać (czyli chcą poczuć jak to jest być głupim i co w takim stanie da się zrobić). Mnie takie doświadczenia przestały interesować Idea

Alkohol nie ogłupia w dosłownym sensie (chyba, że ktoś wypije go bardzo dużo), ale działa tak, że wyzwala w człowieku to hmm... jakby to powiedzieć. To jaki jest. Jeśli ktoś ma na przykład skłonności do przemocy to po alkoholu się one uaktywnią. Jeśli ktoś jest typem śmieszka żartownisia to po alko będzie takim jeszcze bardziej i tak dalej. Działa z różnymi cechami.
W każdym razie dużo mówi o człowieku, o tym jaki jest to jak się zachowuje po alkoholu.

A co do ''innego stanu'' to ten po alko szybko się nudzi. Też jestem niepijący. Kiedyś co jakiś czas sobie piłem, ale potem mi się to znudziło. To nie jest tego warte, szkoda pieniędzy, zdrowia, a jak ktoś ma słaby żołądek to i źle się czuć po tym można.

Dość spłycona opinia ale pewnie Tobie jak i mi nie che się pisać litanii na 5 stron (bo to nie temat na takie długie wypociny) lecz mimo to wydaje mi się że mamy podobne zdanie Smile

Glosy: Captain (+1)
Ja nie pije nic poza bro, bo mi nie smakuje poprostu. A piwko na weekend jesli jeszcze cieplo...
Piję bo mam za co Smile

Yhymek, dumny członek http://zarabiam.com od Mar 2018.
Piję, bo lubię imprezować ze znajomymi, a wiadomo jak to jest xD
Piję bo w tym kraju nie da się być trzeźwym więcej nić 2 / 3 tygodnie Jerk
Ja staram się nie pic dla własnego zdrowia. Staram się dbać o siebie a picie alkoholu nie pomaga w osiąganiu efektów. Raz na jakiś czas napiję się ze znajomymi ale potem robię sobie detoks. Zawsze na drugi dzień jestem zmęczona i ospała. Nie lubię tego uczucia.
nie pije za czesto, bo kac jest najgorszy
Doje....m bo co... bo nerwy czeba przytłumić Tongue

Kod rabatowy SeoHost.pl - 30%
Pijam w małych ilościach ;p
Raz na jakiś czas
Odpowiedz